menu

Kroatië, de ideale bestemming voor kampeerliefhebbers

Veel Nederlanders zijn dol op kamperen en trekken er dan ook jaarlijks op uit om hun tent of caravan op te zetten op een prachtige plek. Kroatië heeft veel te bieden voor kampeerliefhebbers, aangezien er verschillende soorten campings te vinden zijn in dit land. Denk aan de locatie, in de bergen of aan zee, de grootte, maar ook het soort: familiecampings of naturistencampings. Kroatië heeft het allemaal!

© Pixabay.com

Vier sterren

Kroatië beschikt over vele campings van hoge kwaliteit. Ze werken met Europese normen en door middel van het aantal sterren, van een tot en met vier, weet je precies wat je kan verwachten. Er zijn bepaalde factoren waar naar gekeken wordt voor het bepalen van de sterren, zoals service, kwaliteit van het sanitair, kind- en klantvriendelijkheid en infrastructuur. Aangezien Kroatië veel natuurgebieden heeft, liggen de meeste campings ook in een groene omgeving wat ervoor zorgt dat veel staanplaatsen schaduw bieden. Daarnaast is er vaak een elektriciteits- en wateraansluiting en afvoer.

Op de bonnefooi

Mocht je in het hoogseizoen naar Kroatië rijden of vliegen voor een kampeervakantie, reserveer dan wel een plek van te voren. Vooral in de maanden juli en augustus zijn de campings snel volgeboekt. Je kan er ook voor kiezen op de bonnefooi naar een camping Kroatië te rijden, dan loop je wel het risico dat je niet meteen een camping hebt gevonden waar nog plek is. Je kan zelf een caravan, camper of tent mee nemen tijdens je kampeertrip, maar er zijn ook campings waar je een stacaravan of een kant-en-klare tent kan huren.

Buiten het seizoen

Ben jij niet gebonden aan schoolvakanties, dan kan je het beste aan het begin of einde van het seizoen afreizen naar Kroatië. Dan is het nog redelijk rustig en begin juni is het vaak al lekker warm en zonnig. Ook kan je dan vaak al zwemmen in de zee, voor als je een camping boekt aan de kust. Na de zomervakantie, in september, is het meestal nog steeds warm en prima weer om te zwemmen. In de drukste maanden op de campings, juli en augustus, is het tevens ook het heetst. Vermijd als het mogelijk is de zon tussen de middag.

© Pixabay.com

Istrië of Dalmatië

Kroatië heeft vele mooie kustgebieden welke uitermate geschikt zijn voor een leuke vakantie. Het schiereiland Istrië heeft de populaire kustplaatsen Pula, Rovinj en Poreč. Hier zijn vele campings te vinden met plek voor duizenden mensen. Er zijn minder kleine, rustige campings te vinden in dit gebied. Als je hier meer behoefte aan hebt, kan je afreizen naar Dalmatië. Hier zijn namelijk zowel veel grote als kleine campings te vinden. Daarnaast zijn er meer verschillen tussen de kustgebieden Istrië en Dalmatië. Istrië heeft een ruige kust met daaraan vele baaitjes om te snorkelen. In Dalmatië kan je goed terecht als je een natuurliefhebber bent. Er zijn namelijk vijf nationale parken te vinden, waar je geniet van de rust. Maak zeker ook een bezoek aan Trogir en Split als je dit gebied gaat bezoeken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen