menu

De Kilimanjaro beklimmen: de verschillende routes naar de top

De Kilimanjaro is met afstand de hoogste berg van Afrika en daardoor ook beroemd over heel de wereld. Het gebergte dat in Tanzania ligt, wordt door de meeste rondreizen dan ook aangedaan. Je kunt hier namelijk genieten van prachtige vergezichten over het landschap. Daarnaast is het beklimmen van de berg natuurlijk ook een uitdaging. Niet voor niets zijn er duizenden mensen per jaar die hier speciaal heen komen om de berg te bedwingen. Overigens is de berg zeker niet alleen geschikt voor gevorderde klimmers. Er zijn verschillende routes die naar de top leiden. Hieronder worden verschillende van deze routes uitgelicht.

© Pexels.com

Marangu route
Van de verschillende routes die naar de top van de Kilimanjaro leiden, is de Marangu route verreweg de meest populaire. Deze route, die ook wel de Coca Cola route wordt genoemd, is dan ook de drukste beklimming. Een gedeelte van de beklimming gaat over asfalt. Het is de meest directe weg naar de top en vaak kost deze route ook het minste geld. Dat betekent echter niet dat het de meest eenvoudige route naar de top is, want dat is de Marangu route zeker niet. Dat komt door de zeer snelle bestijging van de berg. Je overnacht niet in tenten, maar in verschillende hutten die langs de route staan. In principe zou je via deze route de Kilimanjaro via 5 dagen kunnen beklimmen. Veel groepen kiezen echter voor een extra dag acclimatiseren om de kans op slagen te vergroten.

Machame route
Zeker de meest veelzijdige route van allemaal. Je komt verschillende landschappen tegen onderweg waardoor je veel van de natuur ziet. Zo begin je deze klim van 6 of 7 dagen in het tropische regenwoud en zie je onderweg het landschap langzaam maar zeker arctisch veranderen. Geniet van de spectaculaire uitzichten en de rust die er op de route vaak heerst. Omdat de klim geleidelijk omhoog gaat, kan je lichaam langzaam maar zeker aan de hoogte wennen. Toch kun je ook hier kiezen voor een dag extra acclimatisatie. Overnachten doe je tijdens deze klim in tenten.

Rongai route
Opvallend is dat het startpunt van deze route eigenlijk al op flinke hoogte ligt. Je wordt met de auto afgezet bij dit startpunt en kunt dan eigenlijk direct beginnen. Dat is echter niet ideaal voor de acclimatisatie. De Rongai route duurt in de meeste gevallen 7 dagen maar vanwege de lastige acclimatisatie is het wellicht verstandig om een dag extra in te plannen. Wanneer deze route gebruikt wordt voor de beklimming van de Kilimanjaro, overnacht je ook in tenten.

Lemosho route
Opnieuw een route die een geleidelijke stijging kent en daardoor erg geschikt is voor mensen die bang zijn voor hoogteziekte. Je kunt bovendien kiezen of je de Lemosho route in 7,8 of 9 dagen beklimt. Toch is deze route, waarbij je in tenten overnacht, niet heel erg populair. Daardoor is de kans klein dat je tijdens de klim andere groepen tegen komt en kun je vooral genieten van de indrukwekkende omgeving.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen