menu

Kamperen in Frankrijk

Heerlijk met het hele gezin kamperen in Zuid-Frankrijk. Op zoek naar dat ultieme gevoel van vrijheid en ontspanning. Een luie stoel met een goed boek en een lekker glas wijn. En op zijn tijd genieten van zee, zand en zon. En natuurlijk een camping met alle faciliteiten voor jong en oud. Want …… als de kinderen het naar hun zin hebben, dan genieten de ouders ook!

Keuze voor een goede camping
Natuurlijk is het hele gezin betrokken bij het kiezen van de camping. Gaan jullie naar de kust, lekker dicht aan het water en op het strand? Of geef je toch de voorkeur aan het binnenland, dicht bij de natuur, de bergen en de bossen? In elk geval zal de camping voldoende vertier moeten bieden in de vorm van veilige zwembaden en entertainment, waaronder goede, georganiseerde spel- en sportmogelijkheden. En een winkel voor verse broodjes ’s morgens en een rustig terrasje voor een gezellig wijntje of lekker glas bier is natuurlijk ook nooit weg.

En af en toe een dagje uit
Alleen maar drie weken op de camping is hetgeen de kinderen het liefst zullen doen. De ouders willen er af en toe ook wel een dagje op uit. Bijvoorbeeld wat cultuur snuiven in de buurt van een stad, een stevige wandeling in een Nationaal Park, of genieten van de monumentale schoonheid van een van de vele interessante steden in zuid Frankrijk. Zoals Monaco met zijn wisseling van de wacht bij het paleis en zijn wereldberoemde haven en casino. Heel erg mooi is ook het Romeinse Arles. Met zijn Amfitheater en de prachtige 17e eeuwse herenhuizen in de gezellige smalle straatjes in het centrum. Iets heel anders, maar ook om te genieten, is een tocht door de Gorges de Verdon. Er is niet zo veel fantasie nodig om je hier in de Grand Canyon te wanen!

Controleer je uitrusting voor vertrek
Kleding, zonnebrand, spelletjes en proviand voor onderweg, zijn van die dingen die je nog al eens snel over het hoofd ziet. Zet dat dus enkele weken van te voren goed op een rij en vul waar nodig je uitrusting aan. Problemen om al die noodzakelijke spullen mee te nemen? Denk dan ook eens aan de aanschaf van een goede dakkoffer. Je kunt voor allerlei benodigdheden in de kampeerwinkel www.campz.be goed terecht.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen