menu

Stranden in Frankrijk

Tijdens onze diverse reizen door Frankrijk hebben we al meermaals oog in oog gestaan met de zee. De zee trekt iedereen aan. Om te zonnen, om de kinderen te laten spelen op het strand, om lange strandwandelingen te maken of om te genieten op een terrasje van een heerlijke visbereiding.,

Het is onmogelijk om te zeggen wat nu eigenlijk de beste plaats is in Frankrijk voor een strandvakantie. Veel hangt natuurlijk af naar wat je juist zoekt. Maar toch is er één ding zeker: ergens in Frankrijk ligt jouw ideale strandbestemming.

De stranden langs de Atlantische kust lenen zich uitstekend voor zij die willen surfen, daar waar families met kinderen eerder de kusten van Bretagne zullen verkiezen. Voor zij die houden van een stevige zon is er maar één mogelijkheid, de kusten langs de Franse Riviera. Heb je kleine kinderen dan is de Vendée wel een oplossing. Veel stranden lopen daar geleidelijk af.

De Franse kust is bijna 3500 kilometer lang en een opsomming geven van alle kuststeden is onbegonnen werk. Toch proberen we je per regio de beste mogelijkheden weer te geven en kun je een heuse gids ontdekken met alle mogelijke uitstappen in de streek.

De populaire strandbestemmingen

  • Stranden in Normandië (ten Noordoosten van Frankrijk)
  • Stranden in Bretagne (ten Noordwesten van Frankrijk)
  • Stranden in de Vendée (ten noorden van La Rochelle)
  • Stranden aan de Atlantische kust (Ten zuiden van Biarritz)
  • Stranden de in de Languedoc (aan de Mediterrane kust)
  • Stranden aan de Cote d’Azur (in Zuid Frankrijk en aan de Franse Riviera)

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen