menu

Jersey Boys

Jersey Boys is een musical die veel weg heeft van een documentaire. Het verhaal gaat over een van de meest succesvolle rockgroepen uit de sixties, The Four Seasons. De musical bestaat uit vier bedrijven waarin telkens een lid van de rockgroep zijn verhaal en zijn visie doet over de band.

Jersey Boys Affiche

De schrijver van het scenario interviewde alle leden en schreef daarna alles uit. Dat geeft deze Broadwayproductie een documentairestijl. Maar dat hield het publiek tijdens de première absoluut niet tegen om helemaal wild te worden tijdens de show. De reviews achteraf vonden geen superlatieven genoeg om de klasse van deze musical en de hysterie bij het Amerikaanse publiek te beschrijven.

Of je nu fan van The Four Seasons bent of niet, deze avond kan dankzij de sfeer die er telkens heerst niet meer stuk. Jersey Boys werd overladen met nominaties voor de Tony Awards. Dat zijn de Oscars voor theaterstukken. Jersey Boys sleepte er maar liefst vier in de wacht, waaronder die voor beste musical en beste musicalacteur.

Jersey-Boys-Bank

Trek dus naar het August Wilson Theatre op Broadway en laat je betoveren door bekroond acteur John Lloyd Young, die een fantastische vertolking van Frankie Valli neerzet. Je waant je zo weer in de swinging sixties. Kaartjes voor Jersey Boys kosten tussen de 97 en de 352 dollar. Zoals altijd op Broadway: niet goedkoop, maar wel waar voor je geld!

Pik eens een show of musical mee.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen