menu

In deze hotels is je huisdier welkom

In België zijn honden het meest populaire huisdier. Hoewel er ook veel mensen zijn die niets met huisdieren hebben, is er ook een groot gedeelte van de Belgen die niet zonder hond kunnen. Honden worden vaak gezien als de beste vriend voor een mens en dit is in de praktijk ook zeker zo. Honden kunnen mensen goed aanvoelen en mensen kunnen heel veel steun aan een hond hebben. En dan hebben we het nog niet eens over de hulphonden die van levensbelang zijn voor mindervaliden. Maar als je eens een weekendje weg wilt, dan kom je voor het probleem te staan dat je hotel of vakantiepark misschien geen honden accepteert. Toch wil je je hond niet alleen laten, want een hond is in veel gevallen gewoon onderdeel van het gezin. Met een beetje online zoekwerk zal het je zeker lukken om een hotel te vinden dat wel honden accepteert. Dit is de start voor een heerlijk weekendje weg met hond.

Hond aan zee
© Pixabay.com

Weekendje weg met hond naar zee

De meest ideale omgeving voor een weekendje weg met je gezin en de hond is strand en zee. Bij strand en zee denkt iedereen direct aan mooie witte stranden en blauwe zee in zonnige oorden, maar dit is natuurlijk geen optie als je de hond meeneemt. En dit is ook helemaal niet nodig, want de Belgische kust kent genoeg mooie stranden waar het heerlijk vertoeven is met de hond. Op hotelwebsites kun je tegenwoordig gemakkelijk ingeven welke hotels een hond toestaan. En reken maar dat er aan de Belgische kust genoeg hotels, B&B’s en vakantieparken zijn waar je met je hond terecht kunt. Is de Belgische kust misschien iets te klein of wil je toch naar het buitenland? Dan is de Nederlandse kust een goed alternatief, met veel hotels waar je ook met je hond terecht kunt. Natuurlijk is bij warm zomerweer het strand niet altijd geschikt, omdat de stranden dan vol liggen met strandgasten. Maar ook met minder mooi weer is het strand de ideale plek om zelf uit te waaien en kan de hond vrij rondrennen.

Met de hond de natuur in

Een weekendje weg met de hond naar de groene natuur? Ook dan biedt België voldoende alternatieven. Ten eerste natuurlijk in de Belgische Ardennen. Ben je een liefhebber van wandel- of fietstochten? Dan is de hond meenemen een goed idee. Tijdens een wandeltocht door de bossen en de natuur zullen niet alleen jij of je gezinsleden veel plezier beleven, maar ook je hond. Er zijn door het hele land verspreid hotels genoeg die in de buurt van groene gebieden liggen en die honden accepteren.

Hond in de natuur
© Pixabay.com

Waar moet je aan denken als je weekendje met de hond weg gaat?

Hoewel er veel hotels zijn waar je met de hond kunt overnachten, is de hond wel jouw verantwoordelijkheid. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dat de hond geen overlast bezorgt bij andere gasten. Veelvuldig blaffen op de hotelkamer is niet gewenst en je moet de hond ook regelmatig uitlaten, zodat hij zijn behoefte niet in de hotelkamer doet. Neem ook voldoende voedsel voor je hond mee, want hotels zorgen hier niet voor. Wel moet je er rekening mee houden dat je ook voor de hond een vergoeding moet betalen. Dit zal in de regel minder zijn dan voor jezelf, maar hotels rekenen vaak op wat extra schoonmaak van de hotelkamer, waardoor je ook voor de overnachting van je hond moet betalen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen