menu

The Houses of Parliament Londen

De oorspronkelijke naam van dit gebouw is het Westminster Palace. Het ligt aan de oever van de Thames in de Londense wijk Westminster en vormt de plaats waar het Britse parlement zetelt. Het parlement bestaat uit het House of Commons of lagerhuis en House of Lords of hogerhuis. Sinds 1987 staat the Houses of Parliament op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het beroemdste deel van het bouwwerk is ongetwijfeld de klokkentoren die in de volksmond “Big Ben” genoemd wordt.

Houses of Parliament in Londen

© Pixabay.com

In 1834 verwoestte een brand het gebouw. Alleen de Jewel Tower, de crypte, het klooster van St. Stephens en Westminster Hall bleven heel. Om het parlementsgebouw te heropbouwen, werd een wedstrijd opgezet voor het ontwerp ervan. Het winnende ontwerp kwam van Charles Barry en zijn assistent Augustus Welby Pugin. Na meer dan 30 jaar werken, was het gebouw in 1870 klaar.

The Houses of Parliament heeft ongeveer 1 000 kamers, 100 trappen en meer dan 3 kilometer gangen.Westminster Hall is de oudste zaal van het gebouw en stamt uit 1087. Het hoger- en lagerhuis kan u terugvinden in het centrale deel van het bouwwerk. De vierkante toren Victoria Tower ligt aan de Zuidwestelijke kant en herbergt sinds 1497 de archieven van zowel lager- als hogerhuis.

Houses of Parliament Londen

© Pixabay.com

Contact

  • Adres: Westminster, London SW1A 0AA, Verenigd Koninkrijk
  • Telefoon: +44 20 7219 3000

Prijzen Audio tours:

  • Volwassenen: £17.50
  • Studenten, senioren 60+, leden UK Armed Forces: £15
  • Kinderen 5 – 15 jaar begeleid door betalende volwassene: gratis. Per extra kind: £7
  • Kinderen -5 jaar: gratis
  • Gehandicapten: standaardprijzen. Begeleider: gratis.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen