menu

Big Ben

De klokkentoren van het paleis van Westminster wordt vaak de Big Ben genoemd. Dit paleis is vandaag beter bekend als het Houses of Parliament omdat het parlement er zetelt. Maar eigenlijk is het de grootste klok van de toren die de naam Big Ben draagt. Deze klok geeft het uur aan. De andere vier duiden de kwart uren aan. Big Ben is vernoemd naar Benjamin Hall, de minister van openbare werken. Die zou de bijnaam gekregen hebben door zijn rijzige gestalte.

Big Ben Londen

© Pixabay.com

De klok Big Ben werd in 1856 voor de eerste keer gegoten door John Warner and Sons. Hij woog toen 16 ton. Omdat de klokkentoren nog niet af was, werd hij op het binnenplein van het paleis gehangen.  Hier barstte de klok en daarom werd hij in 1858 opnieuw gegoten. Deze keer woog hij 13,5 ton. Later barstte de klok weer maar besliste men om hem gewoon te repareren en de klok niet opnieuw te gieten. Om barsten in de toekomst te vermijden, besloot men met een lichtere hamer te werken.

Big Ben in Londen

© Pixabay.com

De klokkentoren is 96 meter hoog en bestaat uit een bakstenen schacht van 61 meter hoog met daarop een gietijzeren spits. De wijzerplaten van het uurwerk hebben een diameter van 7,5 meter en de uurwijzers zijn 2,7 meter lang. De minutenwijzers 4,25 meter.

De Big Ben zelf is niet opengesteld voor publiek maar vanuit de London Eye heeft u een mooi zicht op dit prachtige bouwwerk.

Extra informatie

  • Adres: Westminster, London SW1A 0AA, Verenigd Koninkrijk
  • Telefoon: +44 20 7219 4272

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen