menu

Highline179: de langste hangbrug ter wereld

In het schitterende gebied Tirol hangt een van de meest bijzondere bouwwerken. Wanneer je over de B179 rijdt bij Reutte zal deze imposante constructie je direct opvallen. Op een duizelingwekkende hoogte overspant een kabelhangbrug het dal, wat de ruïne Ehrenberg met Fort Claudia verbindt. De bijzondere voetgangersbrug heeft de naam highline179. Door deze naam te geven aan de hoge oversteek moet er meer naamsbekendheid ontstaan tot ver buiten de grenzen van Tirol.

Highline179 de langste hangbrug ter wereld a

© Reisfanaten.be

Highline179 is geschikt voor de echte waaghalzen
Sinds november 2014 is het mogelijk om gebruik te maken van de brug. Zo hebben dappere bezoekers direct de mogelijkheid om te testen of ze wel of geen hoogtevrees hebben. Voor degene die alleen de brug wil aanschouwen bestaat er de mogelijkheid om bij restaurant Klause bij te komen. Daarnaast is er de optie om een kijkje te nemen in het museum Burgenwelt Ehrenberg. Een andere aanrader is prachtige nieuwe natuurtentoonstelling ‘de laatste wilde’ te bezoeken. Alles wat je maar wil en moet weten over de geschiedenis en het belang van de Burgenwelt Ehrenberg vindt je onder de ruïne Ehrenberg.

Grote tassen mogen niet mee de brug op
Wanneer je de brug wil oversteken dan kan je niet alle spullen meenemen. Kinderwagens, kinderrugmanden, grote rugzakken en andere grote attributen kunnen gestald worden bij de portalen. De brug zelf hangt op een hoogte van bijna 115 meter en is 406 meter lang. De brug wordt gedragen door 4 draagtouwen met een diameter van 600 mm, waardoor de highline179 maximaal 500 personen kan dragen. Wie een toegangsticket voor de brug wil kopen kan dit alleen doen bij de exploitant van de belevenisbrug, bij de Burchtenwereld Ehrenburg, de infocounter of buiten de openingstijden om bij het brugportaal. Een ticket voor volwassen kost 8 euro terwijl kinderen tussen de 4 en 14 jaar voor 5 euro een ticket hebben. De brug is dagelijks geopend van 8:00 uur tot 22:00 uur.

Grootouders en kleinkinderen op vakantie in Berwang, Oostenrijk f

© Reisfanaten.be

De poort naar Tirol is een schitterende omgeving
De regio waarin de brug ligt wordt ook wel de poort naar Tirol genoemd. In deze prachtige regio vindt je namelijk berg, bad en burg in combinatie met de schitterende natuur. De regio beschikt over een aantal bijzondere attracties, die de omgeving meer dan de moeite waard maken om te bezoeken. De belevenisberg Hahnenkamm, de Alpentherme, de highline179 en de laatste wildwaterrivier de Lech zijn bijzondere verschijnselen, die je zeker een keer gezien moet hebben. Je kan hier vele activiteiten doen, maar ook perfect tot rust komen. Het gebied is dan ook geschikt voor zowel fiets- als wandelliefhebbers, maar ook voor mensen die houden van de rust en de natuur. Wie dan ook houdt van natuur en schitterende uitzichten is in dit prachtige gebied dan ook zeker op zijn plek.

Meer informatie
Ons reisverhaal in Berwang – Tirol
Ons hotel waar we verbleven hebben

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen