menu

Hann. Münden: Wij bezochten de Tillyschanze

De kans is relatief groot dat je nog nooit hebt gehoord van het Duitse vakwerkstadje Hann. Münden. Mocht dat het geval zijn is het dringend tijd toch eens een tripje richting de stad, wiens volledige naam Hannoversch Münden is, te overwegen. Er zijn namelijk wel wat attracties en activiteiten die toeristen van elke slag behoorlijk kunnen aantrekken!

Het vakwerk

Hann. Münden is een echt traditioneel, oud vakwerkstadje dat misschien wel het meest complete in heel Duitsland is. De stad ziet er eigenlijk exact zo uit als het een paar 100 jaar geleden nog was. Zo zijn er huizen te vinden van meer dan 600 jaar oud. Kortom: een wandeling doorheen het centrum is een wandeling die geschiedenis uitademt.

Tillyschanze

© Reisfanaten.be

De kerken

Hann. Münden heeft een wel heel bijzondere kerk. Er is namelijk een restaurant in gevestigd die traditionele Duitse gerechten serveert aan de bezoekers in een echte, historische setting. Heb je toch liever een kerk in de traditionele zin van het woord? Dat kan je nog altijd terecht in de St Blasius kerk waar met de regelmaat van de klok een tentoonstelling loopt.

De befaamde Carillon van dr. Eisenbart

Om 12, 15 en 17uur valt er bij het raadshuis in de stad een echt schouwspel te beleven. De bekende carillon speelt immers op deze momenten. Het is een fenomeen dat indertijd stukken van mensen gekost heeft maar vandaag de dag vooral heel wat sfeer en charme geeft.

De Tillyschanze

Zeker en vast de bekendste en het belangrijkste toeristische punt van Hann. Münden is de Tillyschanze. Deze uitkijktoren lijkt op een heus kasteel maar is in feite een vrij moderne toren die aan het eind van de 19de eeuw gebouwd werd boven de stad. Op de Tillyschanze heb je een onverslaanbaar uitzicht over de hele streek en Hann. Münden. Bovendien vallen hier heuse rondleidingen en wandeltochten te ondernemen om met de hulp van een gids de geschiedenis van de toren en de omgeving beter te leren kennen. De klim richting de Tillyschanze voert je door een onvergetelijk knap landschap en schitterende kleine paden. Daarbij ga je door de nauwe Waldgaststätte waar je niet anders kan dan even verpozen en genieten van het uitzicht. Daarbij is het wel van belang te melden dat er een kleine kostprijs verbonden is aan de entree van de toren. Gelukkig valt deze bijzonder goed mee: slechts 1,5 euro voor een volwassene en 60 cent voor een kind. Alvast geen bedrag om deze onvergetelijke activiteit voor te laten.

De waterwerken

Hann. Münden is een echte rivierstad. De rivieren Fulda en Werra komen hier bij elkaar en vormen samen de Weser die uiteindelijk de zee inloopt. Het water heeft in de stad dan ook een prominente plaats en biedt heel wat fotogenieke mogelijkheden voor toeristen dankzij pittoreske bruggetjes. Het spreekt voor zich dat dit dan ook betekent dat er heel wat activiteiten op en rond het water te doen zijn die je allemaal kunt ontdekken!

Praktisch

Forstgutsbezirk Reinhardswald
Waldgaststätte Tillyschanze
Postfach 11 46
34331 Hann. Münden
05541 / 18 90
tillyschanze@t-online.de
www.tillyschanze.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen