menu

Hair

Hair: the American Tribal Love-Rock Musical. Dat is de bijzondere titel waaronder de succesvolle musical opereert op Broadway. Gebaseerd op het boek van James Rado en met muziek van Galt MacDermot trekt deze show al jaren langharige hippies en nieuwsgierige New Yorkers en toeristen naar het Al Hirschfield Theatre op Broadway.

Hair Scène

Hair vertelt het verhaal van een bende politieke langharige bohemiens die in New York tegen de oorlog in Vietnam strijden. Het is een verhaal van seksuele vrijheid, relationele problemen en het gevecht om een evenwichtig leven te leiden in de maatschappij.

De show ging voor het eerst in première op Broadway in 1968 toen het thema nog brandend actueel was. De revival opende halfweg 2009 en blijkt nog steeds miljoenen toeschouwers te kunnen beklijven. Dat bewijzen de duizenden shows die sindsdien zijn opgevoerd in New York, Londen en de rest van de wereld.

Hair Cast

Hair is altijd controversieel geweest: de gemiddelde Amerikaan was niet opgezet met de komst van drugs, seks en rock ’n roll naar het glamoureuze Broadway. Maar dat maakt het net zo leuk: een avondje rebellie, op schandalig geniale wijze vertolkt en gezongen, in een schitterend decor in New York. Wat wil u nog meer?

Kaartjes kosten u tussen de 37 en de 120 dollar. Een koopje in vergelijking met de veel chiquere en vaak ook saaiere Broadwayproducties.

Pik eens een show of musical mee.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen