menu

Greenwich Village New York

Greenwich Village is een gezellig wijkje in Manhattan, dat gesticht werd door de Nederlandse kolonialen. U vindt het tussen Broadway en Houston Street. Als u al wandelend door Manhattan in Greenwich Village, of kortweg The Village, terechtkomt dan valt meteen de meer Europese sfeer op.

Greenwich Village Park

Stedenbouwkunde was tijdens het ontstaan van deze wijk niet aan de orde, waardoor de straten er kronkelen en de meest gekke bochten nemen. Een schril contrast met de strakke afgelijnde straten van de rest van Manhattan.

De straten hebben er ook namen, in tegenstelling tot nummers zoals dat gebruikelijk is bij de New Yorkse straten. Een veel gezelliger en dorpser sfeertje dat altijd al artiesten en kunstenaars aantrok.

Greenwich Village Huizen

De bohemiens zorgden ervoor dat Greenwich Village het laboratorium van de wereld werd: hier ontstond the Beat Movement, nieuwe muziekstijlen ontsproten die onder andere Bob Dylan groot maakten in deze creatieve smeltkroes, de eerste Gay Pride begon hier in het gezegende jaar 1969. Er is sindsdien een Gay Street. Ook the Village People, bekend van hun hit YMCA, haalden de mosterd voor hun groepsnaam uit Greenwich Village.

Greenwich Village Straat

Voor de toeristen met een open geest is het dus aangeraden hier je hotelletje te boeken. Meer weten? Volg dan zeker de met prijzen bekroonde tour door the Village. U vindt een link op de website van de wijk: www.nycgv.com

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen