menu

Grease

Grease is waarschijnlijk één van de bekendste musicals op Broadway in New York. Hele generaties groeiden op met de film, bekeken hem keer op keer en werden telkens weer betoverd door de unieke sfeer en de ogen van hoofdrolspeler John Travolta.

Grease Jongens

Sinds 1972 kun je de originele musical van Grease in het echt gaan bekijken op Broadway. Tegenwoordig staan de opvoeringen eventjes on hold, maar volgens geruchten komt er snel weer een vervolg. Van bij de première scoorde de musical en de reviews waren laaiend enthousiast.

Grease vertelt het verhaal van tien jongelui op de Rydell High School van eind de jaren ’50. Ze worden stilletjesaan volwassen en hun wereld draait rond snelle wagens, knappe meisjes en uitgaan. Het verhaal gaat sociale thema’s niet uit de weg: tienerzwangerschappen, bendegeweld en klassenconflicten.

Grease Meisjes

In de eerste plaats draait het verhaal wel rond opgroeien, vriendschap en liefde. Met waanzinnig goede muziek als bindmiddel. Wie kan hits als “Summer Nights” en “Greased Lightning” niet meezingen? Zeker de moeite dus om uit te kijken naar nieuwe opvoeringen van de musicalversie op Broadway.

In het echt word je nog meer overdonderd door de alombekende danspasjes en de geniale muziek. Het gevoel dat je naar een theaterproductie kijkt van wereldtop met klasseacteurs versterkt dat alleen maar. Vanwege het grote succes toert de musical ook de wereld rond tot in Azië. Je kunt dus tot daar gaan, of gewoon eventjes wachten tot de vetkuiven Broadway weer in vuur en vlam steken.

Grease Eind Goed

Pik eens een show of musical mee.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen