menu

Flushing Meadows – Corona Park New York

Het Flushing Meadows-Corona Park is het tweede grootste stadspark van New York City. In 1940 en 1965 werden hier de Wereldtentoonstellingen georganiseerd. Dat is nog steeds te zien aan het park: verspreid tussen de natuur staan standbeelden en kunstwerken als overblijfsel.

Corona Park

© Pixabay.com

Zo is er een waanzinnig grote wereldbol, de Unisphere, in staal die zelfs boven de bomen uitsteekt. Als je de moeite neemt om het hele park te verkennen zul je op verschillende, soms verstopte, plaatsen nog pareltjes van kunstwerkjes terugvinden.

Sommige paviljoenen bleven na de tentoonstelling nog staan en deden dienst als hoofdkwartier van de Verenigde Naties in afwachting van de voltooiing van het gebouw in Manhattan. Boeiend detail bij dit park: voor de eerste Wereldtentoonstelling in 1940 was dit nog de grote vuilnisbelt van New York.

Flushing Meadows

© Pixabay.com

Het park is groot genoeg voor twee meren, speeltuintjes, sportvelden, grasvelden, en zo voort. En alsof dat nog niet genoeg is, vind je hier ook nog de Queens Zoo en Queens Museum Of Art en USTA Billie Jean King National Tennis Center, waar jaarlijks de US Open gespeeld wordt.

Het meest interessante aan Flushing Meadows-Corona Park bevindt zich niet alleen bovengronds maar ook ondergronds. In de aarde onder het park liggen twee tijdscapsules begraven, sinds respectievelijk 1938 en 1965. Als een testament van onze huidige beschaving, met de bedoeling om daar 5000 jaar te blijven liggen.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen