menu

Fietsvakantie in eigen land: waarom je al vertrokken had moeten zijn

Een fietsvakantie is een leuk en handig alternatief voor een vaak dure reis naar een verre bestemming. Voor veel mensen was een fietsvakantie vroeger ondenkbaar maar met de opkomst van de elektrische fiets zijn er heel wat nadelen weggevallen. Zo kan je redelijk wat bagage dragen op jouw tweewieler, zo hoef je je niet kapot te trappen en bovendien gaat het ook nog eens lekker vooruit. Ben jij aan het twijfelen over een fietsvakantie? Dan is België een uitstekende keuze! Dit kleine land heeft immers heel wat cultuur te bieden en kent een uitstekende infrastructuur.

© unsplash.com

Een enorme verscheidenheid

Een ontzettend onderschat punt aan België is dat je een enorme diversiteit aan landschappen en omgevingen hebt op een bijzonder kleine oppervlakte. Zo kan je met een fietsvakantie het Limburgse heuvellandschap ontdekken. Zo zijn de er de open vlaktes van West-Vlaanderen en voor het pittige werk kan je richting de Ardennen trekken. Zeker met een elektrische fiets zijn het afstanden die je vlotjes op een vrij korte tijdsspanne af kunt werken. Dat is dus ontzettend veel waarde zonder daarvoor ontzettend veel afstand af te moeten leggen. Bovendien helpt de dichte bevolkingsdichtheid van België je ook hierbij een handje. Je vindt altijd wel een prachtige stad terug op fietsafstand om een overnachting te boeken.

De hele cultuur ademt fietsen

Je zult op de hele wereld geen land vinden dat zo’n goed onderhouden en aangegeven fietsnetwerk heeft als België. De Belg ademt fietscultuur en dat zie je nu eenmaal ook terug onderweg. Er zijn in elke provincie tal van fiets- en wandelnetwerken en je hoeft nooit schrik te hebben voor een hobbelweg die meer schade dan vreugde brengt. Dat betekent ook dat een fietsvakantie in België vrij tot zeer geschikt is om met de kinderen te doen. Het is ontzettend moeilijk om verloren te rijden, er zijn geen ruige gebieden en bovendien is iedereen dezelfde taal machtig! Veilig genieten in een prachtige omgeving dus.

Meer dan de steden

België is een streek met een enorm rijke geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Het is dan ook een regio met een enorme dichtheid aan kastelen en prachtige domeinen tussen de grote steden in. Een fietsvakantie in België is dan ook niet enkel interessant om de historisch significante steden zoals Antwerpen, Brugge, Gent en Brussel aan te doen maar ook voor alles daartussen. Als je op een fietsvakantie bent wil je immers toch ook voldoende tijd uitrekken om af en toe eens een pauze te nemen van het fietsen (zelfs met elektrische fiets!). Waar beter om dat te doen dan op weer een indrukwekkend kasteeldomein?

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen