menu

Fietsen in Oostenrijk

Wie zowel graag sportief bezig is als houdt van de natuur ziet in Oostenrijk wellicht een droombestemming. Met de talrijke fietsroutes, variërende van culturele fietsroutes tot uitdagende mountainbike trails, is fietsen een ideale manier om de indrukwekkende alpiene toppen, diepe valleien en culturele bezienswaardigheden te bewonderen.

familie

© Reisfanaten.be

Culturele fietsroutes

De Murradweg brengt je via talrijke fietsroutes langs historische steden als Murau, Judenburg, Leoben, Bruck an der Mur, Frohnleiten, Graz, Leibnitz, Mureck en Bad Radkersburg. Vanaf de bron van de Mur loopt deze route doorheen het Steirische wijn- en thermenland dan ook tot aan de grens met buurland Slovenië. Trek op zijn minst een week uit voor deze meer dan 450 kilometer lange route die als een van de mooiste rivier-fietspaden geldt in de Alpen. Geniet van het indrukwekkende landschap van glooiende bergen, oude kastelen en meren. Daarnaast biedt de Murradweg evenzeer een culinaire belevenis.

[uitgelicht style=”font-weight:bold; text-align:center;”]
Onze tip:
Oostenrijk is rijk aan vakantiemogelijkheden: wandelen, skiën, fietsen, culturele en culinaire ontdekkingen, avonturen voor jong en oud, heerlijk ontspannen en wellnessen, …

[/uitgelicht]

Voor wie een dergelijke langeafstandsfietstocht misschien net iets te hoog gegrepen is, zijn er ook andere mogelijkheden voor wie per fiets wat cultuur wil opsnuiven. Wat beweging in de frisse lucht gecombineerd met de culturele bezienswaardigheden van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is dan ook een aan te raden belevenis. De stad beschikt dan ook over een sightseeing-fietspad dat je meeneemt tot de beroemde Ringstraße en de mooiste Jugendstilhuizen.

mountainbike

© Reisfanaten.be

Mountainbiken in de Oostenrijkse Alpen

Wie het dan misschien net iets intensiever wil, zal zich waarschijnlijk richten tot het ruwe berggebied, de Alpen. Zo heeft Tirol een uitstekend aanbod aan mogelijkheden voor de avontuurlijke fietser. Met de meeste kabelbanen mag je je mountainbike meenemen, waarmee je de uitputtende fysieke slag van het beklimmen van een berg kan vermijden en op een uitgeruste manier de spannende afdaling kan aanvatten.

[uitgelicht style=”font-weight:bold; text-align:center;”]
Onze tip:
Oostenrijk is rijk aan vakantiemogelijkheden: wandelen, skiën, fietsen, culturele en culinaire ontdekkingen, avonturen voor jong en oud, heerlijk ontspannen en wellnessen, …

[/uitgelicht]

Het Salzburgerland telt zo’n 5000 kilometer aan almtochten, meerdaagse tochten en trails die je met de mountainbike kunt afleggen. Het prachtige landschap kun je verkennen aan de hand van de vele routes die zowel door beginners als ervaren downhillers af te leggen zijn. Deze routes zijn voortdurend bewegwijzerd en lopen doorheen kloven tot de hoogste bergtoppen. Zo behoort de ‘Big-5-Bike Challenge’, tussen Saalbach Hinterglemm en Leogang, tot een van de populairste trails in de Alpen. De Watzmann-Hochkönig-Runde is dan weer een geliefde meerdaagse tocht die maar liefst meer dan 11000 hoogtemeters telt en dus als een echte kuitenbijter geldt.

meer

© Reisfanaten.be

Met de elektrische fiets op weg

Vakantie is ontspanning en rust. Het pijnlijke afzien tijdens het neerzetten van je sportieve prestatie op de steile hellingen laat je dan misschien liever achterwege. Met de uiterst moderne e-bikes kan iedereen nu een topprestatie in de bergen neerzetten. E-biken is dan ook ideaal voor beginnende bergfietsers, die liever langzaamaan beginnen met hun ervaringen in de bergfietssport. Daarnaast biedt het ook een alternatief voor gezinnen met kinderen of groepen waarin niet iedereen over dezelfde fysieke capaciteiten beschikt. Batterijruilpunten bevinden zich in de meeste populaire bestemmingen en berghutten zodat een lege batterij geen domper op het plezier hoeft te worden.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Oostenrijk? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen