menu

Een weekendje weg hoeft niet duur te zijn

Op zoek naar een weekendje weg? Maak de reis die je wilt met het budget dat je wilt. Als je er klaar voor bent om een ​​tijdje weg te zijn om te decomprimeren of als je gewoon een andere omgeving nodig hebt, mis dan niet de kans om geld te besparen op weekendtrips. Hoewel weekenden hogere tarieven voor hotels, vluchten en reispakketten kunnen betekenen, kan een beetje planning en extra zoeken naar reisaanbiedingen je op weg helpen naar een zuinig avontuur.

© unsplash.com

Vermijd piekweekenden

Als je een weekendje weg plant, probeer het dan in een minder druk weekend te plannen. In plaats van bijvoorbeeld rond de kerst naar New York te reizen, kun je proberen in februari of maart te gaan. Dit kan je niet alleen geld besparen, maar je ook de moeite besparen om andere hordes mensen te bestrijden die op dezelfde locatie zijn.

Zoek het niet te ver

Een korte citytrip kan erg leuk zijn, maar je hoeft het niet noodzakelijk ver te zoeken om plezier te hebben, iets nieuws te ontdekken of te ontspannen. Zo kan een stedentrip in eigen land al verrassend zijn, evenals een romantisch weekendje in een B&B. Bezoek knack.be voor exclusieve kortingscodes.

Stel je eigen weekend samen

Weekendreizen kunnen duur zijn, omdat het voor de meeste mensen de piekreistijd is. Maar als je je eigen weekend kunt maken door een midweek te reizen, bespaar je geld en vind je een grotere beschikbaarheid, waar je ook heen gaat, omdat hotels en andere accommodaties op deze dagen doorgaans een lagere bezetting hebben. Zelfs als je geen tijd kunt vinden voor een uitje op dinsdag, woensdag en donderdag, zoek dan naar een mogelijkheid om je verblijf een dag voor (donderdag) of een dag na (maandag) te beginnen of eindigen.

Neem een ​​kamer met een keuken en koop je eigen eten

Een van de grootste kostenposten tijdens een vakantie of weekendtrip is het eten. De kosten van uit eten gaan lopen snel op. Als je een kamer boekt met een volledige keuken of zelfs een kleinere kitchenette, kun je geld besparen door enkele maaltijden in je accommodatie te bereiden. Tijdens romantische weekenduitstapjes kan samen koken en winkelen voor de ingrediënten een geweldige manier zijn om een ​​staycation-date night te beginnen. Net om die reden is een Airbnb boeken vaak een erg populaire manier om een staycation door te brengen.

Plan niet te veel in

Staycations gaan mis als je teveel probeert te proppen in een weekendje weg of midweekje. Plan wat leuke activiteiten, maar plan ze niet te veel in. Het idee is om ontspannen en verfrist terug te keren naar het dagelijks leven, zonder het gevoel te hebben dat je nog een vakantie nodig hebt. Neem een ​​boek mee en neem af en toe een pauze. Misschien zelfs een dutje (je weet dat je dat wilt!). En, bonus: het rustig aan doen is ook een geweldige manier om geld te besparen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen