menu

Een paar dagen naar de Kust? Nieuwpoort is het!

Wie denkt er niet vaak, moest ik nu snel iets vinden, ik trek een paar dagen naar de kust. Wel zo dachten wij er ook midden deze zomer over en we namen de koe bij de horens. Overnachting konden we gemakkelijk regelen in het Holiday Suites Nieuwpoort, een nieuw appartementencomplex.

Super flexibele mogelijkheden bij Holiday Suites Nieuwpoort

Nieuwpoort boomt de laatste jaren. Er is een heel mooie dijk, er zijn een bad- en strandplaats, veel natuur en er zijn tal van overnachtingsmogelijkheden. Zo ook het nieuwe appartementencomplex Holiday Suites Nieuwpoort, gebouwd in een typische New-England stijl. Gelegen aan de rand voorziet het de meest veeleisende vakantieganger een onbezorgde vakantie. Ruime appartementen met uitgeruste keuken, woonkamer met flatscreentelevisie en 2 slaapkamers met 5 bedden. Ook tot het binnenzwembad en sauna heb je toegang via het aanpalende Ibis Style Hotel. Wij boeken het appartement een paar dagen vóór vertrek voor 3 dagen midden in de week. Ideaal toch?

© Reisfanaten.be

Op naar het strand

Zandkastelen maken, vliegers oplaten en prutsen met het tentzeil. Door de all-inclusives die we de laatste jaren gedaan hebben was het even allemaal ver weg maar nu is het actueler dan ooit. Ieders ogen fonkelen dan ook, wanneer de oninneembare zandburcht het strand beheerst. Gaat hij het redden of niet? De broodjes worden bovengehaald en al snel is daar die eerste zandkorrel die de lunch verpest of de spullen die snel snel moeten geëvacueerd worden wegens de opkomende zee. Deze stranddag kan alvast niet meer stuk.

Een paar dagen naar de Kust Nieuwpoort i

© Reisfanaten.be

En dagje geschiedenis

Bij minder weer is Ieper niet zo ver. Er zijn zeker alternatieven zoals Veurne en omstreken, maar de geschiedenis die daar geschreven is, spreekt ons enorm aan. We kiezen voor de rondrit Ypres Salient die het verhaal vertelt van het front rond Ieper. Via meer dan 20 stops krijg je zicht op wat zich daar allemaal heeft afgespeeld in de eerste wereldoorlog. Tyne Cot Cemetery, het Studentenfriedhof in Langemark, het Memorial Museum Passchendaele 1917, Hill 60 en de John Mc Crae-site zijn stuk voor stuk bezienswaardigheden die je meenemen naar die 4 lange jaren oorlog. De rondrit start en eindigt vlak bij de markt van Ieper en neemt zo’n 4 a 5 uur in beslag, afhankelijk van het aantal stops dat je doet. Nadien zijn er op de markt tal van horecazaken voor een hapje en een drankje die de tijd overbruggen om af te zakken naar de Menenpoort. Hier staan meer dan 50.000 namen van slachtoffers in de muren geschreven. Iedere avond worden de gesneuvelden herdacht met de Last Post. Het geheel duurt ongeveer een uurtje en start stipt om 20u00.

Zo mooi is Nieuwpoort

De stad Nieuwpoort heeft op zich heel wat te bieden voor bezoekers met uiteenlopende interesses. Zo is er niet alleen het strand en de promenade, maar kun je ook maar liefst 3 jachthavens bewonderen en je onderdompelen in de boeiende historiek van Vissersstad en de oorlogsherinneringen. Het reservaat van de IJzermonding is een trekpleister voor de natuurliefhebber.  Maar Nieuwpoort staat ook voor mode en shopping, een drankje op een gezellig terras en lekker uit eten gaan.

Wandelen rond Nieuwpoort

Een ideale wandeling om eens de verschillende kanten van Nieuwpoort te zien is de IJzermondingwandeling. Het is een 13 km lange luswandeling die je door stad, natuur en zee brengt. Je spot er zeehonden, tal van vogels en hier en daar een schaap. De route is bewegwijzerd en de overzet die je nodig hebt is gratis. Klim ook eens in een van de kijkhutten die je langs de weg ziet, je kunt er soms andere dieren dan vogels spotten. De wandeling duurt een 3-tal uur en zorgt voor afwisseling en ontspanning. Een aanrader!

Een paar dagen naar de Kust Nieuw

© Reisfanaten.be

Zon, zee en strand

Na een ontbijt op het terras van ons appartement trekken we terug naar het strand. We hebben de smaak te pakken van putten en burchten graven en gaan er terug voluit voor. Zo goed zelfs dat we niet doorhebben dat het water op zijn maximum stond en langzaam aan terugtrekt. Onze burcht zal de nacht overleven, maar tijdens de dag is het zoeken naar irrigatiemanieren om toch maar water in de slotgracht van het kasteel te krijgen. En zo eindigen onze 3 dagen in Nieuwpoort: met een droge waterburcht, terwijl de zee aan je voeten ligt.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen