menu

5 daguitstappen in België

België is een ideaal land om verschillende daguitstapjes te maken. Het land kent een rijke geschiedenis, waaronder deels Nederlands en het heeft een zeer kenmerkend landschap. Het noorden lijkt erg op het vlakke Nederland, terwijl het zuiden een geheel andere natuur heeft met heuvels en bergen. Een voordeel is dat je vooral in Vlaanderen en Brussel goed met Nederlands terecht kunt. Of je nu richting Belgische kust gaat, of het binnenland in, er is in België altijd wel wat te zien of te doen. Hierbij daarom 5 daguitstappen in België.

© Flickr.com

1. Ieper
De stad Ieper ademt de sfeer uit van de Eerste wereldoorlog. De grote nationale herdenkingen worden altijd in Ieper gehouden. Elke avond om 20:00 wordt er aan de Menenpoort de last post gespeeld uit eerbetoon voor de slachtoffer van de Eerste wereldoorlog. Ieper is dus een ideale stad, wanneer je van historie houdt. Wil je nog meer over de Eerste wereldoorlog weten dan kun je Flanders Fields Museum bezoeken. Ook het stadje Ieper is leuk om doorheen te wandelen met de prachtige Lakenhalle en de kathedraal.

2. Plopsaland
Vooral met kinderen, mag je het leuke pretpark Plopsaland in de Panne niet overslaan. Draaimolens, achtbanen en waterattracties, voor iedereen is er wel wat te beleven. De doorloopweide zullen de kinderen ook fantastisch vinden, waar zij in contact met allerlei dieren kunnen komen. Daarnaast zijn er dagelijks vele shows voor kinderen met zowel bekende als onbekende figuren. Plopsaland kent diverse horecagelegenheden, zodat je er een hele dag kunt verblijven en vermaken.

3. De grotten van Han
Mooie natuur en magische ondergrondse grotten, dat is wat je kunt verwachten in de omgeving van de grotten van Han. De grotten zijn echt prachtig om te zien. Je ziet er bijzondere druipsteenconstructies en je loopt door grote grottenzalen. Helemaal magisch is dat er met LED verlichting gewerkt wordt, zodat het geheel een sprookjesachtig en magisch uiterlijk krijgt.

©commons.wikimedia.org

4. Brussel
Als hoofdstad van België kun je niet onder Brussel uit. Bezoek de grote markt, wat als mooiste plein van de wereld wordt gezien, maar ook andere beroemde bezienswaardigheden, zoals manneken pis en het Atomium. In de zomermaanden kun je een bezoek brengen aan het koninklijk paleis en in het voorjaar zijn de koninklijke serres enkele weken open. Uiteraard kun je in Brussel genieten op een terras van een echt Belgisch biertje en haal je daar de echte Belgische pralines.

5. Bobbejaanland
Bobbejaanland is ook een leuk pretpark met veel wilde achtbanen , de dreamcatcher of de Indiana river. Maar ook heeft Bobbejaanland rustigere attracties, zoals een monorail, pony rijden of klimmen en klauteren in kinderland. Aan het eind van de dag kun je in één van de horecagelegenheden je honger stillen. Bobbejaanland is een ideaal pretpark voor zowel jong en oud.

Hotelovernachting
Helemaal af wordt een daguitstapje wanneer je de dag op je gemak kunt afsluiten in een hotel. België heeft een enorme keuze in hotels door het gehele land. Kijk daarom voor korting bij Booking voor een hotel in de buurt van je daguitstapje en boek heel gemakkelijk een hotel vrijwel altijd met korting.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen