menu

De vitaliserende werking van de Tegernsee

Er zijn maar weinige regio’s die zoveel te bieden hebben als het Duitse Beieren. Naast de weergaloze cultuur en de bruisende steden is er een plek die nog redelijk onbekend is bij internationale vakantiegangers. Die plek is de Tegernsee. Het is een fenomenaal meer, gelegen in een prachtige omgeving. Op de top van de Wendelstein kun je ’s nachts de sterrenhemel zien, paragliden in het dal of wandelen over de vele alpenweiden rond het meer. Deze alpenregio is een inspirerende plek voor jong en oud.

De vitaliserende werking van de Tegernsee a

© Pixabay.com

Een warm welkom
In de lente is het heerlijk toeven onder lindebomen en de bloesems die overal de kop opsteken. De zomer is de ideale periode voor het beoefenen van watersport en bergsport. In het koude seizoen is Tegernsee omgetoverd tot wintersport-resort. Drie skigebieden omringen het meer, te weten Hirschberg, Wallberg en Oedberg. Het heeft goedverzorgde pistes en een aangename afdaling. Ook zijn er rodelbanen te vinden. Langlaufroutes zijn er te maken rondom de Tegernsee. Uiteraard worden er in het dorp het hele jaar door vele activiteiten georganiseerd. In de hotels of appartementen ontbreekt het aan niets. Tegernsee verwelkomt vriendelijk elke gast en kent kindvriendelijke excursies en boeiende familie-evenementen.

De Tegernsee
In de Landkreis Miesbach ligt dit meer. Het maakt deel uit van de deelstaat Beieren. Het is te vinden op ongeveer 50 kilometer van het dynamische München. Hierdoor is de stad ook geschikt voor een dagtrip vanaf de Tegernsee. Het meer wordt omringd door verschillende dorpen als Kreuth, Bad Wiessee en Rottach-Egern. Laatstgenoemde plek is een exclusief oord met vele luxe winkels en vijfsterrenhotels. Het is de Weißach die zorgt voor de toevoer van water in het meer. Uiteindelijk stromen vanuit de Tegernsee de Inn verder, richting Rosenheim. Het meer is ontstaan uit een gletsjer. Het meer wordt door velen geroemd om haar schoonheid.

De vitaliserende werking van de Tegernsee b

© Pixabay.com

De omgeving
Met een dergelijke imposante schoonheid van de Tegernsee, is ook de natuurlijke omgeving te loven. Zo is in het dorp het Benedictijnenklooster te vinden. Hier is de Biergarten Herzogliches Bräurstüberl gevestigd, een smaakvolle bierbrouwerij. De abdij is nog korte tijd de zomerresidentie geweest van Maximiliaan de 1ste. Ook het Gasthaus Zum Herzog heeft vele historische figuren als gast mogen ontvangen. Het is daarom een bezoek meer dan waard. De Tegernsee was in de geschiedenis een plek voor aristocratie. Dat is ook terug te vinden in de stijl van de dorpjes. Een ander zeer interessant uitstapje is naar het slot Ringberg, boven Rottach-Egern. Het is op de Renaissance-stijl geïnspireerd en het interieur getuigd van excellent vakmanschap. Het uitzicht over de begroeide rotsen is vanuit dit slot fenomenaal.

Natuur
Tegernsee kent romantische dalen, sprookjesachtige bossen en inspirerende weiden met een indrukwekkend uitzicht. Dit is een gebied dat zijn schoonheid in alle seizoenen behoudt. In de winter zijn de langlaufloipes perfect onderhouden en zorgt voor de beste plaatjes. Panorama Wanderweg is gelijk een ansichtkaart en de droomroute levert de fraaiste natuurlandschappen op. Er zijn bergtochten, kinderwandelingen en vele andere type hikings te doen. Na een ferme wandeling is het dan genieten van topgastronomie. De beste koks van Beieren werken hier, waaronder enkele Michelin-gewaardeerde restaurants. De Tegernsee is daarmee een schouwspel die zijn weerga niet kent.

Lees meer

Reisverhaal München
Bezienswaardigheden München
Hotels in München

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen