menu

Spurtje door München en uitblazen aan de Tegernsee

Joepie, naar München! Maar ook helaas, want de plicht roept. Dit is het relaas van een hectische spurt door München, die je met het grootste gemak zou kunnen uitbreiden tot een schitterende citytrip. Gelukkig zat er voor mij ook nog een kennismaking met het gebied rond de Tegernsee in. Een perfecte afsluiter van een overrompelend stadsbezoek en een van de talrijke hoogtepunten, die Duitsland als vakantieland te bieden heeft.

Spurtje door München en uitblazen aan de Tegernsee a

© Reisfanaten.be

München is te groot voor mij
Bij aankomst op de luchthaven in München is het maar een half uurtje rijden naar het centrum. Ik check in in het Westin Hotel en bekijk alvast welke bezienswaardigheden ik op dit korte tijdsbestek kan en wil doen. Uiteindelijk moet ik mij tevreden stellen met slechts 1 bezichtiging, maar het is er dan ook eentje van formaat. Nooit geweten dat BMW Welt zo interessant zou zijn voor iemand die zich niet specifiek een autoliefhebber zou durven noemen. Ik kan een bezoekje aan deze uit de kluiten gewassen toonzaal dan ook aan iedereen aanraden.

Jammer genoeg heb ik geen tijd meer om de imposante Frauenkirche te bezoeken. Als je een citytrip naar München plant, zet deze al maar op je checklist. Ook een bezoek aan het Neues Rathaus en de München Residenz mogen niet ontbreken. Ik beloof mijzelf om bij een volgende gelegenheid tijd te maken voor deze indrukwekkende trekpleisters.

Spurtje door München en uitblazen aan de Tegernsee b

© Reisfanaten.be

Bekomen aan de Tegernsee

Op een uur rijden van München ligt het mondaine stadje Rottach-Egern. Mijn bed voor de volgende nacht ligt gespreid in een 5-sterrenhotel vlakbij het meer, Althoff Seehotel Überfahrt. Het hotel beschikt over luxekamers, een 3-sterrenrestaurant en een groot spa- & wellnesscenter. Het staat bekend omwille van zijn koloniale service.

Rond de Tegernsee kun je een aantal interessante bezienswaardigheden bekijken. Zo krijg ik een rondleiding in een kaasfabriek in combinatie met een toepasselijke lunch. In de Papierfabrik Gmund valt er minder te snoepen, behalve dan van dit interessante weetje: deze fabriek vervaardigt het papier van de enveloppen die gebruikt worden bij de Oscaruitreikingen.

De Tegernsee zelf biedt ook tal van mogelijkheden voor wandelingen, boottochtjes, schilderachtige stadjes aan de oevers, die je per boot kunt bereiken, … Ideaal dus om nog even na te genieten in alle rust.

Spurtje door München en uitblazen aan de Tegernsee c

© Reisfanaten.be

Eet smakelijk – Slaap lekker

Wie op zoek is naar een geschikte accommodatie aan de Tegernsee kan ik naast het Seehotel ook nog Bachmair Weissach, een hotel in de buurt, aanbevelen. Bovendien beschikt Althoff Seehotel Überfahrt over een 2de restaurant op een halve kilometer afstand, namelijk Fährhütte 14: prachtig gelegen, gezellig en culinair hoogstaand.

Lees meer

Bezienswaardigheden München
Hotels in München

Tags:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen