menu

Chicago

Chicago is een van de paradepaardjes op Broadway. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk uit 1926, geschreven door een misdaadverslaggeefster. In dat toneelstuk verwerkte ze allerlei zaken waarover ze bericht had.

Chicago Affiche

De show ging al voor het eerst in première op Broadway in 1975 en sinds 1996 loopt de revival van Chicago. Dat maakt de musical de zesde langstlopende Broadway musical. In januari 2010 stonden er al 5400 shows op de teller. Een echt succesverhaal dus, dat ook weerga vond op de Britse Broadway, West End, en de wereld veroverde op een wereldtournee.

De filmversie van 2002 met Catherine Zeta Jones, Renee Zellweger en Queen Latifah won zelfs een Oscar. Chicago is een wirwar van moorden en criminaliteit met de daders als echte sterren.

Chicago Scène

Een deel van het succes van de musical kan op die manier verklaard worden: sinds de hele affaire met O.J. Simpson is het Amerikaanse publiek heel wat vatbaarder en begripvoller voor moordenaars als echte celebrity’s. Als u deze succesvolle musical met eigen ogen wil zien dan moet u in het Ambassador Theater op Broadway zijn.

Twee uur lang wordt u ondergedompeld in de grauwe onderkant van een grootstad, met een geniaal randje. De ticketprijzen variëren van ruim 60 dollar tot 251 dollar, maar dan zit u wel in de vip-zone. Aan u de keuze!

Chicago Choreo

Pik eens een show of musical mee.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen