menu

Carnegie Hall New York

De plek waar je het hele jaar door moet zijn voor de beste optredens van klassieke en iets populairdere muziek is het gerenommeerde Carnegie Hall in New York. Op wandelafstand van Central Park staat het opmerkelijke gebouw dat de klassieke muziektempel van de stad genoemd mag worden.

Carnegie Hall a

© Pixabay.com

Carnegie Hall opende zijn deuren in 1891 en is als een van de weinige gebouwen in New York volledig opgetrokken uit baksteen, terwijl de meeste andere bouwwerken er vooral geconstrueerd zijn met staal.

De architectuur van Carnegie Hall is ook al opmerkelijk. De grootste zaal, the Main Hall of Isaac Stern Auditorium, biedt plaats aan bijna drieduizend toeschouwers. Deze zaal is immens hoog, waardoor je voor de allerhoogste zitjes 137 treden moet beklimmen.

Van de meer dan 250 optredens per jaar zijn de meeste van klassieke muziek. Antonin Dvorak, Sergei Rachmaninov, Stravinsky, Duke Ellington en Nina Simone stonden hier allemaal op het podium, onder de grote Carnegie Hall toren. Dat maakt van Carnegie Hall een legendarische concertzaal waar enkel de besten het podium mogen bestijgen.

Een bekend grapje over de concertzaal gaat dan ook als volgt: Een New Yorker wordt op straat gevraagd door een toerist: “Hoe geraak ik in Carnegie Hall?”. De New Yorker antwoordt: “Oefenen, oefenen, oefenen!”.

De zaal wordt ook geroemd om haar perfecte akoestiek. Als je die met je eigen oren wilt horen, dan is het aangeraden kaartjes te kopen. De prijzen vallen mee, en studenten en senioren krijgen aantrekkelijke kortingen. De zitjes met een beperkt zicht worden aan de box office aan de ingang verkocht voor slechts 10 dollar. Snel zijn is dus de boodschap!

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen