menu

Business en bezienswaardigheden in Berlijn

Levenslang leren is ook ons motto, dus begeven we ons op een mooie dag in mei met de wagen naar een congres in Berlijn. De rustige Duitse wegen zijn een plezier om over te cruisen en de 800 km malen we dan ook zonder moeite af. De kinderen hebben we dit keer bij de grootouders gelaten, want dit wordt alles behalve een kindvriendelijke vakantie. Gelukkig zien we naast de binnenkant van een congrescentrum ook een paar van de bezienswaardigheden die Berlijn rijk is.

Business en bezienswaardigheden in Berlijn a

© Reisfanaten.be

Onze nachten spenderen we in Hampton by Hilton op de Alexanderplatz, in het hart van Berlijn. Dit hotel ligt vlakbij het treinstation en beschikt over parkeergelegenheid. Gratis WiFi en gratis gebruik van de fitnessruimte zijn extra troeven, maar de weinige vrije tijd die we hebben, brengen we het liefst buiten het hotel door. De accommodatie heeft dan ook een perfecte ligging om van daaruit de stad te verkennen.

Business en bezienswaardigheden in Berlijn b

© Reisfanaten.be

Wie Berlijn bezoekt, wil in de eerste plaats de overblijfselen van de beruchte Berlijnse Muur zien. Wij dus ook. Hoewel de muur bijna volledig gesloopt is, vind je her en der nog als historisch aandenken ingerichte overblijfselen. East Side Gallery toont het best hoe de muur eruitzag. Er staat nog een goeie kilometer van het bouwwerk overeind, wat in 1990 beschilderd is door meer dan 100 verschillende kunstenaar.

Business en bezienswaardigheden in Berlijn c

© Reisfanaten.be

De Rijksdag of het parlementsgebouw van Duitsland met unieke glazen koepel is eveneens een bezoekje waard. Je kunt als bezoeker door de koepel heen lopen, een foto-expositie over de geschiedenis van Berlijn bezoeken of een panoramisch uitzicht over de stad vanaf het dak bewonderen. De toegang tot het gebouw is gratis, maar je moet wel op voorhand registreren. De Brandenburger Tor is net zoals de Berlijnse Muur een stereotiep beeld van Berlijn. De toegangspoort is het begin- of eindpunt, al naargelang je het ziet, van de statige laan Unter den Linden. Langs deze laan pronken tal van mooie gebouwen zoals de Berliner Staatsoper en de Alte Bibliotheek.
Wat we ook zeker niet willen overslaan, is Checkpoint Charlie. Dit als museum ingerichte gebouwtje is een replica van het wachtershuisje dat zich tijdens de glorietijd van de Berlijnse Muur tussen de Amerikaanse en Russische zone bevond. Er zijn nog veel meer musea in de Duitse hoofdstad, maar helaas ontbreekt het ons aan de nodige tijd om ze te bezoeken. Naast de traditionele kunst- en geschiedenismusea kun je bijvoorbeeld ook het Currywurst-museum bezoeken. Een mens kan nooit genoeg bijleren!

Business en bezienswaardigheden in Berlijn d

© Reisfanaten.be

Onze tijd is ook te beperkt om rond te slenteren in het grote park, Tiergarten genaamd, langs Potzdamer Platz, over de Gendarmenmarkt, door Slot Charlotteburg, langs de Berliner Dom en zo veel meer. Wie zich in deze moderne stad verveelt, moet beslist in therapie.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen