menu

Een heerlijk dagje uit op het water in Duitsland

Het kabbelende water, rustig peddelen met uitzicht op het groen langs de rivier. Niks ontspant de geest en het lichaam zoals een dagje op het water. Bij Werra-Kanu kunt u voordelig een kajak of kano huren en genieten van varen op de Werra en bij camping Meinhardsee kunt u een waterfiets huren.

Wandeling_Kellerwald_uitzicht

© Reisfanaten.be

Boten te huur

De Werra stroomt door het dorpje Eschwege, waar u Werra-Kanu vindt. Bij dit bedrijf kunt u verschillende soorten bootjes huren. U zult veilig te water gaan, want ook een zwemvest, peddels en een waterdichte tas zitten bij de prijs inbegrepen. Boten kunnen gehuurd worden van 1 mei tot 30 september. Reserveren wordt aangeraden, maar is niet altijd nodig. U kunt er voor kiezen een boot voor een halve dag te huren, maar meerdere dagen kan ook. Direct vanaf de afvaart kunt u genieten van de omgeving. Het is een unieke ervaring om door Eschwege te varen. Het is een heel oude stad en vanaf het water kunt u genieten van de sfeervolle gebouwen, pleinen en uitzichten. Ook als u Werra uitvaart is het prachtig varen, door het mooie platteland, langs dorpjes en bossen.

Waterfietsen

Bij camping Meinhardsee zijn waterfietsen te huur. De Meinhardsee is niet een enkel meer, maar zijn meerdere meertjes die bij elkaar in de buurt liggen, vlakbij de Werra. U kunt tot en met vier personen in een waterfiets en gezellig samen op het meer bij de camping varen. U kunt deze waterfietsen huren van april tot oktober.

Bezienswaardigheden in Eschwege

Mocht u na het waterfietsen of varen op de Werra nog tijd hebben voor andere uitjes, dan valt er in deze omgeving genoeg te beleven. Eschwege ligt midden in Duitsland, het IJzeren Gordijn liep er nog vlak langs. In het oude stadscentrum zijn veel prachtige, oude gebouwen te bewonderen, zoals enkele kerken, het Landgrafenschloss uit 1386, de Bismarcktoren die bovenop de Grossen Leuchtberg staat en de hospitaalkapelle. Ook kunt u er veel mooie vakwerkhuizen zien. Als u een stadswandeling maakt, zult u al deze prachtige gebouwen kunnen bezichtigen en van een drankje op een terras genieten.

Uitstapjes in de omgeving

Grote steden liggen niet vlakbij Eschwege. U bereikt Kassel, dat bekend is om zijn vele parken en musea, in een uur met de auto. Daarentegen kunt u Witzenhausen bezoeken, gelegen op een half uurtje rijden, dat bekend is om zijn kersenboomgaarden en zijn historische centrum. Ook vindt u er de prachtige Liebfrauenkirche, het indrukwekkende Slot Berlepsch (waar u ook kunt genieten van een heerlijke maaltijd) en het Raadhuis met een gezellig plein. Ten zuiden van Eschwege ligt Eisenach, een stad die zeker ook een bezoekje waard is, vanwege zijn lange geschiedenis. Het is de geboortestad van Bach en zijn geboortehuis is dan ook te bezoeken. Maar er zijn ook vele andere gebouwen te bezichtigen, waaronder paleizen, kerken, monumenten en burchten.

Praktisch

Am Werratalsee 4
37269 Eschwege, Duitsland

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen