menu

Burj Khalifa in Dubai

De Burj Khalifa is sinds 2007 de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Hij vormt het centrum van Downtown Dubai waar ook Dubai Mall staat. Drie jaar lang werd aan de toren gebouwd. De totale hoogte werd toen angstvallig geheim gehouden. Zo werd vermeden dat tijdens de werken een nog hogere concurrent gebouwd kon worden.

burj-khalifa meer dubai

Tijdens de werken kreeg de toren de naam Burj Dubai (Toren van Dubai). Pas bij de opening veranderde deze in Burj Khalifa. Hiermee wordt verwezen naar Khalifa bin Zayed Al Nahayan: de president van de Verenigde Arabische Emiraten en emir van Abu Dhabi. Toen Dubai financiële problemen had, kwam de nodige hulp uit Abu Dhabi.

Burj-Khalifa toren Dubai

Het indrukwekkende gebouw werd ontworpen door een Amerikaans architectenbureau uit Chicago. Skidmore, Owings en Merill verwerkten de vorm van de Hymenocallis in het grondplan. Deze woestijnbloem komt vaak voor in de regio. De toren bestaat uit een centrale kern met daarrond 3 elementen. De uiteindelijke hoogte van Burj Khalifa bedraagt 829,84 meter. In totaal werd 1,3 miljard euro aan het gebouw gespendeerd.

Enkele andere cijfers over deze toeristische topper:

  • Dagelijks wordt ongeveer een miljoen water door 100 kilometer waterleidingen vervoerd.
  • 8 miljoen USD is de prijs van het systeem om de ramen te wassen.
  • Op de drukste dagen van de bouw werkten 10 000 mensen aan de Burj Khalifa.

De toren bezit een heleboel kantoorruimte maar er is ook plaats voor 900 appartementen en een groot hotel. Op de 124e verdieping ligt het observatiedek. Sinds de opening kunnen bezoekers hierheen voor een fenomenaal uitzicht door enkele van de 24 348 ramen.

Burj Khalifa Dubai

Meer informatie: www.burjkhalifa.ae

Ontdek hier alles over onze citytrip naar het indrukwekkende Dubai
Lees ons reisverhaal
Onze hotelkeuze
Shoppen in Dubai
Topbezienswaardigheden in Dubai

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen