menu

Bryant Park New York

Bryant Park ligt vlak achter de Public Library van New York en verandert in de zomer in één groot strand. Dan komen werknemers van de grote wolkenkrabbers hier lunchen op het uitgestrekte grasveld dat bezaaid ligt met handdoeken van zonnebadende New Yorkers.

Bryant Park a

© Pixabay.com

Bryant Park ontleent zijn naam aan de journalist en tegenstander van slavernij William Cullen Bryant. Het park wordt wel eens vergeleken met het Jardin du Luxembourg in Parijs, omwille van de Franse air die het heeft.

Het park is omsingeld door wolkenkrabbers, met de gigantische toren van de Bank of America voorop. Bryant Park was in de jaren zeventig bekend voor de drugsverslaafden en prostituees die zich hier ophielden. De inwoners van New York meden het park en noemden het schertsend “Needle Park”, vanwege het risico op gebruikte naalden te trappen.

Bryant Park b

© Pixabay.com

De criminaliteit werd verjaagd door het inplanten van winkeltjes, marktjes, restaurantjes en paardencarrousels voor kinderen en zelfs een openluchtbibliotheek. Die staan er tegenwoordig nog steeds. Dat betekent dat je na een uitgebreid middagmaal languit kunt relaxen in het gras van Bryant Park met een ijsje of een boek en het geluid van spelende kinderen op de achtergrond.

Maar snel zijn is de boodschap, want Bryant Park is het meest bezochte park van New York. In de winter wordt het grasveld trouwens overgenomen door een reusachtige schaatspiste.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen