menu

Public Library New York

Waarschijnlijk de allerbelangrijkste bibliotheek van de wereld vind je verspreid over New York. De New York Public Library is de openbare bibliotheek van de stad en heeft afdelingen in The Bronx, Manhattan en Staten Island.

Public Library Binnen

Het hoofdgebouw ligt op Fifth Avenue in Manhattan en je kunt er niet naast kijken. Het gigantische bouwwerk heeft imposante leeszalen en leent, zoals dat hoort bij een bibliotheek, boeken uit maar is ook heel erg belangrijk voor research.

Met vijftig miljoen items waarvan twintig miljoen boeken, ben je een tijdje zoet. De bibliotheek heeft stukken van onschatbare waarde in haar bezit. Bijvoorbeeld Philosophiae Naturalis Principia Mathematica. Als dit geen belletje doet rinkelen: dit is het document waarin Isaac Newton de zwaartekracht ontdekte en uit de doeken doet, een van de meest belangrijke wetenschappelijke werken ooit.

Public Library Gevel

Toeristen met een beperkte interesse voor literatuur laten dit stukje cultuur beter niet links liggen, want het gebouw speelde een rol in films als Spiderman, Ghostbusters, The Day After Tomorrow en Sex and the City.

Wie echt geen zin heeft in een bezoekje kan vanop zijn hotelkamer gewoon de helpdesk van de Public Library bellen. NYPL beantwoordt al uw vragen, als u op zoek bent naar een boek of naar de geschiedenis van gorgonzolakaas …

Public Library Detail

Wie weet, belandt jouw verzoekje wel in het boek dat de bibliotheek uitgeeft met de meest markante vragen die NYPL verwerkt. Misschien vind je dat boek ook terug tussen de andere miljoenen boeken.

Ontdek nog meer bezienswaardigheden in New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen