menu

Bourgondische vakantie in Maastricht

Bent u benieuwd naar de meest Bourgondische stad van Nederland? Dan moet u naar Maastricht! Op de website van Voordeeluitjes vindt u aantrekkelijke arrangementen voor een weekendje Maastricht. Sommige arrangementen bestaan niet alleen uit een overnachting, maar ook uit vouchers die te gebruiken zijn in de stad, bijvoorbeeld voor een lunch, rondvaart of bezoek aan de mergelgrotten. Aangezien u zich in Limburg begeeft, is het ook niet gek dat u bij veel verblijfplaatsen een heerlijk stukje Limburgse vlaai met koffie of thee voorgeschoteld krijgt. Komt u ook genieten van het Bourgondische leven in het zuidelijkste puntje van Nederland?

© Voordeeluitjes.nl

Vrijthof
Midden in de stad vindt u het Vrijthof, een prachtig plein dat omgeven wordt door historische gebouwen en bomen. Dit is ongetwijfeld het culturele hart van de stad waar kerken, theater en musea vlak bij elkaar liggen. Wanneer er wat bijzonders te doen is in de stad, merkt u dat zonder twijfel ook op het Vrijthof. Carnaval, Koningsdag, de Kerstmarkt, een concert van André Rieu: het speelt zich allemaal af op het Vrijhof.

De indrukwekkendste bouwsels rondom het Vrijthof zijn de Sint-Janskerk en de Basiliek van Sint-Servaas. In de Basiliek van Sint Servaas bevindt zich een schatkamer die van grote historische, culturele en religieuze waarde is. Met name de schrijn met daarin het gebeente van Sint Servaas is behoorlijk speciaal.

Grotten en tunnels
De stad is niet alleen mooi boven de grond, maar ook onder de grond. Zo kunt u op verkenningstocht in de tunnels van Fort Sint Pieter en gaan kijken bij meerdere grotten, zoals de Grotten Noord en de Grotten Zonneberg. Wees niet bang voor het donker en laat u verrassen door de ongelooflijke verhalen van uw gids.

De Maas
Dwars door de stad heen stroomt de rivier de Maas. Natuurlijk dankt de stad zijn succes deels aan deze stroom die al honderden jaren lang zorgt voor verbinding met andere grote Europese steden. Bovendien zorgt de Maas voor een geweldig aangezicht in de stad. Er zijn verschillende bruggen waarover u van de ene stadskant naar de andere stadskant kunt lopen, fietsen of rijden. De mooiste en tevens oudste brug is de Sint-Servaasbrug, die in de 13e eeuw gebouwd werd door de Romeinen.

Vestingwerken
De eerste vesting in de stad werd gebouwd door de Romeinen, en niet veel later, toen de stad stadsrechten kreeg, kwam er een grote stadswal. Dankzij zijn gunstige ligging werd de stad een van de belangrijkste vestingsteden van Europa. De stadswal bestaat grotendeels nog steeds en is open voor publiek. Daarnaast vindt u in de stad tal van eeuwenoude poorten, torens en muren die allemaal dienden ter bescherming van de stad.

Hotels
De stad biedt iedere soort toerist of reiziger een comfortabele plek om te overnachten. Kies bijvoorbeeld voor Amrâth Grand Hotel de l’Empereur, dat in het centrum ligt en bovendien gevestigd is in een rijksmonument. In de wijk Wyck ligt het Hampshire Designhotel dat zich kenmerkt door een stijlvolle entourage. Ook Hotel Bigarré, dat zich bevindt in een knus, chic historisch gebouw, is een uitstekende optie!

Voor meer tips kijk zeker eens naar deze reisgids.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen