menu

Leuk en veelzijdig weekendje in Hanzestad Deventer

Voor een veelzijdig en leuk weekendje weg in Nederland ben je in Deventer op de juiste plaats. Je vindt in deze Hanzestad namelijk tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Het is een historische stad met talloze gebouwen en musea om te bezoeken. Daarnaast kun je er ook heerlijk shoppen en zijn er ontzettend veel verschillende gezellige terrasjes en hippe eettentjes. Kortom: in deze stad hoef je jezelf echt niet te vervelen. Bij Voordeeluitjes vind je ook nog eens de beste hotels in deze stad. Kies een accommodatie die bij jou past, waarbij je zelf het luxe niveau en de ligging bepaalt!

© Voordeeluitjes.nl

Bezienswaardigheden
Voor cultuurliefhebbers en mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis is verveling er in deze stad in ieder geval niet bij. Er is ontzettend veel te zien en te beleven. Wist je dat Deventer één van de oudste steden van Nederland is? Volgens betrouwbare schattingen is de stad al rond het jaar 800 gebouwd. In de middeleeuwen werd de stad pas echt belangrijk toen het een Hanzestad werd. In het historische centrum zijn nog steeds overblijfselen uit die periode terug te vinden. Wandel vooral eens door de wijken het Bergkwartier en Noordenbergkwartier. Je vindt hier ook de Bergkerk die uit de 12e eeuw stamt. Hou je van een mooi uitzicht over de stad? Beklim dan eens de kerktoren van de Lebuíneskerk. Op 46 meter hoogte heb je een fantastisch uitzicht over de stad zelf, maar ook over de rivier de IJssel. Als je even genoeg hebt van de historie en de cultuur, rust je gewoon even uit op één van de vele terrasjes of geniet je van een lokale lekkernij zoals de Deventerkoek.

Natuur
Ook als je van natuur houdt, is er rondom deze stad meer dan genoeg te doen. Je moet dan wel net buiten de stad zijn. Hier liggen enkele prachtige natuurgebieden. Deze zijn bij uitstek geschikt om te verkennen per fiets of al wandelend. Er zijn dan ook vele fiets- en wandelroutes te vinden. Loop langs de indrukwekkende IJssel of bezoek de bijzondere en oude kastelen die te midden van prachtige ongerepte natuur liggen. Rondom de stad zijn uitgestrekte bosgebieden te vinden waar je bijzondere planten en dieren tegen kunt komen. Overigens zijn er door deze beboste gebieden veel wandelroutes en het is ook wel aan te raden om deze routes te volgen. Je wilt immers niet verdwalen in deze uitgestrekte bossen.

Accommodaties in Deventer
Uiteraard zijn er in deze stad meer dan genoeg accommodaties te vinden. Bij Voordeeluitjes kun je zelf kiezen voor welk hotel je het liefste gaat. Sommige mensen kiezen een verblijf in het centrum van de stad, terwijl anderen juist weer een hotel willen dat aan de rand van de stad ligt, zodat je ook kunt genieten van de rust en de prachtige ongerepte natuur. Ook kun je natuurlijk kiezen uit verschillende luxeniveaus. Ga je voor comfort en luxe of is de accommodatie alleen bedoeld om te overnachten omdat je toch veel weg bent?

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen