menu

BMW Welt München: een verbijsterende uitstap

Het nobele Duitse auto- en motormerk BMW heeft sinds oktober 2007 het indrukwekkende BMW Welt als conferentiecentrum en ruimte voor symposia. De hoofdrol van het centrum is echter weggelegd voor presentaties en distributie van de nieuwe producten van de Beierse auto- en motorbouwer. Wat kan BMW Welt de bezoeker allemaal bieden, behalve gratis entree?

BMW Welt München een verbijsterende uitstap b

© Pixabay.com

Markenwelt
In de sector Merkenwereld zijn allerhande auto’s, motorfietsen, nieuwe vindingen en hoogstandjes op technisch gebied te vinden. Daarnaast is het bedoeld als trefpunt en communicatiecentrum voor wetenschappers, zo meldde de Oostenrijkse architect van het gebouw, Wolf D. Prix in zijn openingstoespraak.

Vlakbij de fabriek
BMW Welt bevindt zich dichtbij de BMW-fabriek zelf maar ook vlakbij het BMW Museum en de hoofdvestiging van het Duitse concern. Net als concurrenten Volkswagen en Mercedes-Benz doet BMW er alles aan om de klanten tevreden te stellen en te prikkelen. Zo bevinden zich in BMW Welt diverse restaurants, cafés en in BMW gespecialiseerde winkels en ook overnachten vormt geen enkel probleem. Vele Duitse kopers van een nieuwe auto maken van het zelf ophalen van hun nieuwe aankoop een heus feest en dat ook nog eens tegen een zeer schappelijke prijs vanwege verleende reducties. Overigens is dit voor niet-Duitse kopers ook allemaal mogelijk; uw lokale merkdealer kan u daar meer over vertellen.

Tijdelijke tentoonstellingen
Wie BMW Welt bezoekt kan eigenlijk niet om het museum heen – entreeprijs tien euro – met zijn vele interessante tijdelijke exposities. Zo is er momenteel tot 1 oktober 2017 de tentoonstelling ‘Honderd meesterwerken BMW Groep – 100 jaar innovaties en ondernemen’. BMW bestaat sinds 7 maart jongstleden honderd jaar en dat wordt natuurlijk gevierd. BMW toont op vijf platforms – voor elke periode één – honderd meesterwerken uit de rijke historie van het merk. Motoren en auto’s die een hoogtepunt in de historie hebben gemarkeerd staan tentoongesteld maar vanzelfsprekend ook vliegtuigen, want daar is BMW natuurlijk mee begonnen en dat is nog altijd in het logo met de blauw-witte propeller te zien.

Spurtje door München en uitblazen aan de Tegernsee a

© Reisfanaten.be

Motorsport
Legendarische wapenfeiten uit de motorsport zijn eveneens te zien. BMW heeft zoals bekend heel wat bereikt in de auto- en motorsport en doet daarvan met graagte acte. Aangevuld met smeuïge verhalen, schaalmodellen, zelden vertoonde films en ongepubliceerde foto’s maken de historie nog boeiender.

Rolls-Royce tentoonstelling
Even terug naar BMW Welt. De permanente Rolls-Royce tentoonstelling – overigens de enige buiten Groot-Brittannië – geeft een overzicht van wat Sir Henry Royce en Charles Rolls allemaal op de markt gebracht hebben. Het meest nobele automerk ter wereld is al jaren in handen van BMW en het Britse merk doet het erg goed op de markt. Crises blijken geen effect op de verkoopcijfers te hebben, eerder het tegendeel: de verkopen nemen in economisch mindere tijden vaak toe. Het RR-embleem, de Spirit of Ecstacy, bestaat honderd jaar en omdat het de neus van elke Rolls-Royce siert staat het embleem volop in de spotlights. De bekende Britse fotograag Rankin heeft er een speciale serie supergrote foto’s van geschoten en drie daarvan zijn te in BMW Welt te zien.

Meer informatie
Adres: Am Olympiapark 1, 80809 München, Duitsland
Hoogte: 28 m
Geopend: 2007
Telefoon: +49 89 125016001
Bouwstijl: Deconstructivisme
Eigenaar: BMW
Architecten: Wolf D. Prix, Tom Wiscombe, Paul Kath, Mona Marbach, Waltraut Hohenender

Lees meer

Reisverhaal München
Bezienswaardigheden München
Hotels in München

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen