menu

Billy Elliot

Billy Elliot the Musical is gebaseerd op de met oscarnominaties overladen filmversie Billy Elliot. De musical ging voor het eerst in productie op West End met muziek van de bekende Sir Elton John.

Billy Elliot Affiche

Het verhaal is gebaseerd op het boek van Lee Hall, die ook de filmversie schreef. Het hele verhaal is de meesten wel bekend. Billy is een jonge zoon van een gezin dat leeft van de steenkoolmijnen. Van hem wordt verwacht dat hij later een sterk mannelijk figuur wordt dat zijn mannetje kan staan. Daarom wordt hij ook gedwongen te gaan boksen. Maar Billy ontdekt als snel dat hij eigenlijk een andere passie heeft: ballet. Na veel geruzie en omzwervingen kan hij zijn droom waarmaken: hij belandt uiteindelijk op de Royal Ballet School in Londen.

Billy Elliot the Musical is dus het verhaal van vooroordelen en een persoonlijke strijd tegen de verwachtingen. Dat het een schitterend verhaal is, wist je al langer. Maar de Broadwayversie doet Billy Elliot alle eer aan.

Billy Elliot Scène

De musical werd maar liefst veertien keer genomineerd voor de Tony Awards en verzilverde er maar liefst tien. Dat was ongezien op Broadway. Twijfel dus niet langer en bestel je tickets, want het kan niet tegenvallen: de muziek is van Elton John, de acteurs van topniveau en de productie van ongeziene klasse.

Het Imperial Theater is waar je moet zijn met minstens een kleine 50 dollar op zak.

Pik eens een show of musical mee.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen