menu

Big Thunder Mountain: een echte klassieker in Disneyland Parijs

Woeste watervallen, mysterieuze duisternis en een verlaten mijndorpje: durf jij het aan? Samen met attracties zoals Peter Pan’s Flight en Alice’s Curious Labyrinth is Big Thunder Mountain een echte Disneyland Parijs klassieker. Al vanaf de opening van het park in april 1992 is deze attractie open voor het publiek en viert deze klassieker ook zijn 25ste verjaardag. Bekend om de mysterie, woestheid en onvoorspelbaarheid is deze achtbaan dan ook een van de favorieten onder bezoekers.

© Disneyland Paris

Het verhaal achter Big Thunder Mountain

Ervaar het echte wilde westen in de Big Thunder Mountain in Disneyland. Het decor van deze attractie is geïnspireerd op het landschap van National Park Bryce Canyon en Monument Valley, waardoor je je echt even in het echte Amerikaanse wilde westen bevindt. De Big Thunder Mountain bevindt zich in een typisch mijnstadje genaamd Thunder Mesa, dat door de vreemde gebeurtenissen ook wel een spookstad wordt genoemd. De legende achter deze attractie vond plaats een aantal eeuwen geleden tijdens een goudvondst in 1850. In de negentiende eeuw probeerde goudzoekers hier hun geluk te vinden. Wat deze goudzoekers niet wisten, is dat de Big Thunder Mountain vervloekt was. De goudzoekers kwamen hier snel achter toen deze vervloeking tot uiting kwam door het veroorzaken van rampen zoals instortingen en apparatuur dat niet meer werkte. Ben jij bestand tegen de vervloeking van Big Thunder Mountain? Alsof dat nog niet eng genoeg is, dreigt er nog meer gevaar. Door de berg heen rijden treinen over een spoor bezaaid met dynamiet. Durf jij een ritje door deze vervloekte berg aan? Overleef jij scherpe bochten, flinke afdalingen, schuddende grotten en een wilde rit door de mijnen?

Big Thunder Mountain in Disneyland Parijs

De Big Thunder Mountain is te vinden in het wilde westen van Frontierland nabij andere attracties in Frontierlandzoals Phantom Manor, Thunder Mesa Riverboat Landing en Rustler Roundup Shootin’ Gallery. De Big Thunder Mountain is zonder twijfel de wildste en meest spectaculaire attractie in Frontierland. Extra speciaal is dat deze echte Disney klassieker al sinds in Parijs staat en dat de Big Thunder Mountain in Disneyland Parijs geheel omringd wordt door water genaamd de Rivers of the Far West in tegenstelling tot de Big Thunder Mountain in andere Disneyparken.

© Disneyland Paris

Voor wie is de Big Thunder Mountain geschikt?

De Big Thunder Mountain is een echte familieattractie en een leuke achtbaan voor het hele gezin inclusief kinderen, tieners en volwassenen. Let wel op: de achtbaan is razendsnel, erg wild en een aantal gedeeltes zijn in het donker. Is dit geen probleem voor je en ben je minimaal 1.02 meter lang? Dan is deze mysterieuze en avontuurlijke attractie zeker de moeite waard! Om optimaal gebruik te maken van deze waanzinnige attractie, vergeet dan niet om de FASTPASS te gebruiken want deze is onder andere geldig voor de Big Thunder Mountain.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen