menu

Bezoek de piramiden van Gizeh

Wil je een vakantie boeken naar Egypte? Dan zul je waarschijnlijk, zoals veel toeristen, een hotel of resort boeken aan de Rode Zee. Je beleeft hier ongetwijfeld een heerlijke strandvakantie, maar je mist wel één van de hoogtepunten van Egypte, namelijk de Piramiden van Gizeh. Verlaat voor een dagje je strandbed en bezoek de piramiden van Gizeh.

Bezoek de piramiden van Gizeh

© Pixabay.com

Wat zijn de piramides van Gizeh?

Egypte telt vrij veel piramiden. Maar de piramiden die gelegen zijn op het plateau van Gizeh, nabij Caïro, zijn toch wel de meeste bekende bouwwerken. De piramiden zijn ook uiterst uniek, want het zijn de enige bouwwerken die behoren tot de zeven wereldwonderen die behouden zijn gebleven. De piramides van Gizeh bestaan uit een drietal grote piramides en enkele kleine zogenaamde ‘koningin piramiden’. Hoe de piramiden gebouwd zijn, is nog steeds met raadsels omgeven en wetenschappers weten hier nog geen eenduidig uitsluitsel over te geven. Wel staat vast dat rond 2550 voor Christus met de bouw gestart werd. De grote piramiden deden dienst als graf voor de farao’s en de kleinere piramiden waren de graven van koninginnen en andere hoogwaardigheidsbekleders. Vandaag de dag zien we aan de buitenzijde van piramiden het steenwerk. Dit is niet altijd het geval geweest. Ze werden bedekt met een gladde witte kalksteen, dat er in de loop der eeuwen af is gesleten.

Drie grote reuzen

De drie grote piramiden van Gizeh hebben als bijnaam ook wel ‘de drie grote reuzen’ meegekregen. De drie piramiden zijn van verschillende afmetingen en zijn niet tegelijkertijd gebouwd. Het grootste exemplaar is de Piramide van Cheops. Deze piramide is ruim 5.000 jaar oud en bevat ongeveer 2,3 miljoen blokken steen. Elke steen weegt ongeveer 1,5 ton. Het is dus niet geheel onlogisch dat er onduidelijkheid is over hoe de piramiden gebouwd zijn, zonder alle technische mogelijkheden die we vandaag de dag bezitten. De zoon van Cheops, waarna de grootste piramide is vernoemd, werd begraven in de naastgelegen Piramide van Chefren. Bij deze piramide behoort ook de 20 meter hoge sfinx die voor de piramide staat. Een iets kleinere piramide en iets jonger dan de andere twee piramiden, is de Piramide van Mykerinos.

Bezoek de piramiden van Gize

© Pixabay.com

Waar nog aan denken?

Je zult zeker onder de indruk zijn als je de piramiden van dichtbij ziet. Ze zijn groter dan je zou verwachten van de foto’s. Tevens is er de mogelijkheid om de piramiden van binnen te bezichtigen. Je moet wel door nauwe gangenstelsels lopen en soms kruipen om uiteindelijk tot aan de grote grafkamer te geraken. Je moet dus geen last hebben van claustrofobie. Kijk voor vertrek ook je zorgverzekering en reisverzekering na. Er kan in een donkere piramide of op grote hoogte altijd een ongelukje gebeuren. Met de juiste zorgverzekering en reisverzekering dek je je goed in tegen schade, diefstal en ongelukken. Vergeet ook niet een visum aan te vragen voor Egypte. Gelukkig kan dit gemakkelijk online.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen