menu

Een visum voor Egypte aanvragen doe je zo

Egypte behoort absoluut tot de top van vakantiebestemmingen voor Vlamingen. Vooral de omgeving van de Rode Zee is uitermate populair vanwege het altijd mooie weer en de mogelijkheden om te snorkelen of te duiken. Niet voor niets is deze hele regio gericht op het toerisme en vind je hier vele hotels en resorts. Maar ook als je niet voor een zonvakantie komt is Egypte interessant. De overblijfselen van de oude Egyptische beschaving, zoals de piramides van Gizeh en vele oude tempels over het hele land verspreid, lokken veel toeristen. Maar om Egypte binnen te komen heb je wel een visum nodig.

 

Wat is een Egyptisch visum?

Om toegang tot Egypte te krijgen heb je toestemming nodig van de Egyptische immigratiedienst. Een visum is een officiële toestemming van de Egyptische immigratiedienst dat je het land mag binnenkomen. Vroeger was het normaal om na aankomst op de luchthaven een visum aan te vragen. Door de huidige technische mogelijkheden is het online aanvragen van een visum tegenwoordig standaard. Er zijn verschillende soorten visums voor Egypte. Een visum voor toeristen, voor zakelijke reizigers, voor mensen die in Egypte werken, studeren of naar Egypte willen emigreren. 

Wat zijn de voorwaarden voor een visum voor Egypte?

Visums voor Egypte aanvragen kan alleen als je ook aan de gestelde voorwaarden voldoet. Check voordat je een visum gaat aanvragen of dit ook daadwerkelijk zo is. Het zou natuurlijk jammer zijn dat je een visumaanvraag doet en er wordt geen visum toegekend omdat je niet aan één van de voorwaarden voldoet. Dit neemt extra tijd in beslag. De voorwaarden waar je aan moet voldoen:
• Je moet als reiziger bij het aanvragen van een visum beschikken over een geldig eigen paspoort. Een ID-kaart wordt niet geaccepteerd en ook een noodpaspoort of andere verblijfsvergunningen worden niet geaccepteerd. Heb je dus nog geen paspoort, vraag voor je visumaanvraag dan eerst een paspoort aan bij je gemeente. 
• Breng je een bezoek aan familie of vrienden in Egypte, laat hen dan een uitnodigingsbrief maken. Deze uitnodigingsbrief moet je kunnen tonen als je in Egypte aankomt. 
• Maak voordat je vertrekt ook een overzicht van je reis, met daarop een zo compleet mogelijk overzicht van het reisschema. Vermeld daarop alle vluchten die je neemt, ook eventuele binnenlandse vluchten en vermeld ook de hotels of andere plekken waar je overnacht. 
• Ga je visums voor Egypte aanvragen voor een groep, zoals een vriendengroep of familie, dan moet je online een groepsaanvraag indienen. Vermeld op de groepsaanvraag de paspoortgegevens van alle reizigers van de groep. 

Egypte
© Pixabay.com

Geldigheid van een Egyptisch visum

Het standaard visum is een ‘Single entry’ visum. Dit houdt in dat Egypte maar eenmalig in te reizen is. Het visum is 90 dagen geldig en de ingang van de geldigheid van het visum Egypte valt samen met de officiële toekenning. Je mag dan maximaal 30 aaneengesloten dagen in Egypte verblijven. Kies je voor een ‘Multiple entry’ visum, dan geldt deze ook voor 90 dagen, alleen mag je een onbeperkt aantal keren binnen deze periode Egypte in reizen. Ook je verblijf is dan nog steeds maximaal 30 aaneengesloten dagen en de geldigheid van het visum gaat in als het visum wordt toegekend. Ben je erg flexibel, verwacht je wijzigingen in je reisschema of heb je concrete plannen om binnen 90 dagen meerdere malen Egypte in te reizen? Kies dan voor een multiple entry visum.

Hoe vraag je een online visum naar Egypte aan?

Online visums voor Egypte aanvragen kan via de website www.visumbuitenland.be. Kies hier het aanvraagformulier voor Egypte. Houd de belangrijkste gegevens bij de hand, zoals je paspoort en eventuele hotelgegevens. Wanneer je ooit al eens in Egypte bent geweest, dan is het ook relevant om de data van aankomst en vertrek toentertijd bij de hand te hebben. Doe je een groepsaanvraag, dan moet je de paspoortgegevens van alle reizigers in de groep bij de hand hebben. Vul het aanvraagformulier goed en compleet in en voldoe online de kosten, via Bancontact, creditcard of PayPal. Een single entry visum kost € 34,95 en een multiple entry visum € 69,90. 

Egypte
© Pixabay.com

Wanneer moet je een visum aanvragen?

Je mag je visum al ruime tijd, zelfs al vóór boeking van je vlucht aanvragen, maar houd er wel rekening mee dat de toekenning pas plaats vind vanaf 30 dagen voordat je in Egypte aankomt. Verstuur je de aanvraag eerder, dan wordt de aanvraag in wacht gehouden totdat de termijn van 30 dagen vóór aankomst is bereikt. Vraag je visum wel minimaal 7 dagen voor vertrek aan, omdat toekenning enkele dagen duurt. Je ontvangt de toekenning per e-mail. Print de toekenning uit en berg ze op bij je reispapieren. 

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen