menu

Bezienswaardigheden Zwarte Woud

Geen enkele andere Duitse streek heeft zoveel aantrekkingskracht als het Zwarte Woud. Gelegen in het zuidwesten van Duitsland, diende het vaak als decor voor de sprookjes van de gebroeders Grimm.

De pijnboombossen die langs de bergachtige hellingen groeien spreken tot de ieders verbeelding. Maar niet enkel de fanatieke wandelaars zullen hier hun gading vinden: er is namelijk zoveel meer te doen.

zwarte woud 1

Wandelroutes
Omdat het Zwarte Woud toch wel het bekendst is voor de boswandelingen die men er kan maken, zijn er verschillende wandelroutes aangelegd. Zo is er bijvoorbeeld de Hochstraße, die Baden-Baden met Freudenstadt verbindt; dit is tevens de oudste toeristische route van het Zwarte Woud.

Skiën
In de winter kan men in het Zwarte woud gaan skiën, en er is zelfs een skilift. Deze werd aan het begin van de 20ste eeuw gebouwd en werd aangedreven door een watermolen. Men kan er ook genieten van de hondensleeraces die op sommige plaatsen georganiseerd worden.

Muziekliefhebbers
Muziek speelt een belangrijke rol in het Zwarte Woud. Zo wordt er in Baden-Baden elke zomer een muziekfestival georganiseerd, en in Waldkirch heeft om de drie jaar een orgelfestival plaats. Ook staat het Zwarte Woud bekend voor de jazzconcerten die op verschillende locaties plaatsvinden.

zwarte woud 57

De koekoeksklok
Tenslotte nog een klein woordje over de koekoeksklok. Dit speciaal type van klok is oorspronkelijk van het Zwarte Woud afkomstig. Het mechanisme van de koekoeksklok is wereldwijd gekend: elk uur weerklinkt een geluid dat op dat van een koekoek lijkt, en bij sommige klokken gaat er ook daadwerkelijk een deurtje open waaruit een koekoek te voorschijn komt. De koekoeksklok is het symbool van het Zwarte Woud en wordt er nog steeds geproduceerd.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen