menu

American Museum of Natural History New York

Sinds de films van Night At The Museum is dit natuurhistorisch museum een nog grotere trekpleister geworden dan ze al was. Het American Museum of Natural History ligt naast Central Park en stelt zowat alles tentoon dat enigszins te maken heeft met de natuurlijke geschiedenis van onze aardbol.

American Museum of National History Binnen

 

 

De permanente collectie bevat ruim tweeëndertig miljoen diersoorten (dood en opgezet uiteraard) die onderhouden worden door meer dan tweehonderd wetenschappers. Een groot deel daarvan is niet bestemd voor de gewone sterveling en zit verstopt in gigantische ondergrondse ruimtes waar enkel de wetenschappers mogen komen.

Wat u wel kunt bezichtigen, staat verspreid over vijfentwintig gebouwen waarin u het leven op de aarde ziet ontstaan en evolueren naar de homo sapiens. Onderweg leert u bij over de dinosauriërs met het gigantische skelet van een tyrannosaurus rex en een mammoet.

American Museum of National History Dino

Opmerkelijk in het museum zijn de diorama’s: levensechte decors waar al even levensechte diersoorten geëtaleerd staan. Niet schrikken als u plots toegebruld wordt door een gorilla. Ook de wereld van mineralen, meteorieten en planeten kent na afloop van uw bezoek geen geheimen meer voor u.

Het museum houdt zich natuurlijk niet enkel bezig met het tonen hoe onze wereld er vroeger uitzag, maar ook met serieus wetenschappelijk onderzoek. Bewijs daarvan is de bibliotheek die de grootste verzameling naslagwerken over natuurlijke geschiedenis bevat.

American Museum of National History Gevel

Sla dit museum zeker niet over. Het is groot en fascinerend genoeg om er een dagje in rond te dolen.

New York biedt nog meer musea!

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen