menu

Altdeutsche Weinstube: genieten aan de Rijn

De Rijn is een machtige rivier die ieder jaar opnieuw miljoenen toeristen trekt langs zijn oevers en heel wat ontspanningsmogelijkheden biedt aan eenieder die richting het water trekt. Aan diezelfde oevers van de Rijn kan je in Rüdesheum am Rhein een pareltje van een hotel terugvinden: de Altdeutsche Weinstube. Dit familihotel heeft oog voor traditie en gaat boven alles voor de gezelligheid.

asset_100923_d10

Altdeutsche Weinstube

De Altdeutsche Weinstube beschikt over knusse accommodaties en huist, zoals de naam al enigszins verklapt, een landelijke wijnbar die een ruime keuze heeft en waar de wijnliefhebber zeker en vast zijn ei kwijt zal kunnen. Leuk detail is dat de wijnbar echt antiek in zich draagt en dateert van het einde van de 19de eeuw. Je zit dus letterlijk in een stukje lokale geschiedenis. Het restaurant van het hotel specialiseert zich, naar het beeld van het hotel, in regionale gerechten en lokale specialiteiten. Ook de Franse keuken is zeer goed vertegenwoordigd in het restaurant. Daarbij is er ook iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet.

De regio verkennen

Bij het hotel kan je zonder enig probleem fietsen huren waarmee het omringende landschap verkend kan worden. De stad Rüdesheim am Rhein ligt vlakbij en is te voet te bereiken. Het spreekt daarbij voor zich dat ook via het water verplaatsen een mogelijkheid is. Voor meer informatie hierover kan je altijd terecht in het hotel zelf. Voor alle evenementen in de buurt is er een ticketservice en een excursiebalie in de Altdeutsche Weinstube. Zin in een dagje Frankfurt? Deze interessante stad ligt op nauwelijks een uurtje rijden van het hotel en is vlot bereikbaar via de snelwegen. Voor wie met de wagen komt: er is overigens gratis parkeerplaats aan het hotel en diverse andere parkings in een straal van zowat 100 meter rond het hotel.

Faciliteiten

Er is gratis WiFi doorheen het hele hotel. Er is een lift voorzien in het hotel en een ontbijtbuffet. Het hotel beschikt ook over een rustige binnenplaats waar met goed weer er even rustig kan genoten worden van de zon.

P1080496JPG

© Reisfanaten.be

Rüdesheim am Rhein

Rüdesheim am Rhein beschikt over een middeleeuws stadscentrum dat relatief goed bewaard is gebleven en is dus een leuke plek om de toerist uit te hangen. Zeker aan te raden is Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett dat een museum is met een schitterende verzameling aan muzikale instrumenten die je zo terug de tijd in neemt. Ook de Seilbahn is een echte publiekslieveling die niemand onberoerd zal laten net als de befaamde Drosselgasse. De regio staat bekend om zijn wijnen en je kunt ze stuk voor stuk terugvinden in de Drosselgasse. Een leuk uitzicht over de streek kan je vinden op de top van het Niederwald Monument.

Gegevens

Familie Ehrhard-Malgouyres
Grabenstr. 4
65385 Rüdesheim am Rhein
Tel: +49 (0) 6722 – 942 30
E-Mail: Hotel-Altdeutsche-Weinstube@t-online.de
Website: http://www.hotel-altdeutsche-weinstube.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen