menu

Al fietsend door Viana do Castelo

Viana do Castelo is een stad in één van de allermooiste regio’s van Portugal en daardoor ook een perfecte uitvalbasis voor een fietsvakantie. Het is dan ook niet zo vreemd dat Zuiderhuis hier een 7-daagse fietsvakantie organiseert die iedereen individueel kan boeken. De regio is gek genoeg niet zo bekend, maar daardoor zeker niet minder mooi. De stad Viana heeft een bijzonder historisch centrum met talloze gebouwen die nog uit de middeleeuwen stammen. Verder liggen er net buiten de stad ook enkele prachtige stranden waar je na een lange fietstocht even heerlijk kunt ontspannen. De stad ligt namelijk direct aan de Atlantische Oceaan bij de monding van de Lima. Bezoek onder andere de verschillende oude wijken met prachtige boulevards uit de 19de eeuw en struin door de smalle straatjes met grote landhuizen en oude paleizen. Ook de beroemde Gustave Eiffel brug is hier te vinden.

© PxHere.com

Perfecte uitvalbasis voor fietsers
Daarbij is de stad ook nog eens uitstekend geschikt als uitvalbasis voor fietsers. Dat is dan ook de reden dat Zuiderhuis het als locatie heeft gekozen voor een 7-daagse fietsvakantie. In de directe omgeving van de stad ligt bijvoorbeeld de Lima-vallei en de prachtige Serra d’Arga-berg. In totaal zijn er meer dan 400 kilometer aan fietsroutes in de omgeving beschikbaar. Fiets door de bijzondere bossen, langs de oevers van de Lima rivier en over het heerlijke rustige Portugese platteland. En het mooiste is dat ook de hoofdstad van het land, Porto, nog eens erg dichtbij ligt. Dat vraagt natuurlijk om één of meerdere dagtochten.

Veel begeleide tochten
Natuurlijk wil je wel wat meer informatie voordat je een dergelijke fietsreis gaat boeken. Deze fietsreis van Zuiderhuis bestaat hoofdzakelijke uit begeleide tochten. Daarbij gaat er een gids mee, die je tijdens de tochten alles vertelt over de omgeving en de bezienswaardigheden die je tegen komt. Er zijn echter ook vrije dagen beschikbaar waarop je kunt doen wat je wilt. De echte fanatiekelingen gaan dan natuurlijk alsnog met de fiets op pad. Van de organisatie krijg je in dat geval een GPS-route zodat je in ieder geval niet verdwaald. Je kunt natuurlijk ook gaan relaxen op één van de vele stranden of je in de stad zelf vermaken. Natuurlijk gebeurt alles in overleg. Er wordt dagelijks zorgvuldig naar de weersverwachting gekeken en overlegd welke route er gefietst gaat worden. Op basis daarvan wordt het ideale traject voor die dag samen gesteld. Je kunt voor verschillende programma’s kiezen waarbij je fietskeuze het verschil maakt. Zo kun je een programma voor de mountainbike kiezen, maar ook citybike, e-bike, koersfiets of fatbike behoren tot de mogelijkheden.

© Zuiderhuis.be

Comfortabel hotel
Tijdens deze fietsvakantie verblijf je in het nieuw gebouwde Feel Viana-hotel. Dit hotel is perfect om te verblijven tijdens je fietsvakantie. Het is namelijk van alle gemakken voorzien zodat je helemaal tot rust kunt komen tussen de verschillende fietstochten in. De bedden en kamers zijn dan ook erg comfortabel en het hotel zelf heeft tal van faciliteiten om te ontspannen en je spieren rust te geven. Denk daarbij aan een binnenzwembad, hamam en een sauna.

Voor meer tips kijk zeker eens naar deze reisgids

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen