menu

6 goedkope landen om op vakantie te gaan

Vliegtickets, hotelkamers, huurauto en een heleboel maaltijden. Je reisbudget is sneller gespendeerd dan je denkt. Reizen is ontspannen en dus constant op alle uitgaven hoeven te letten bezorgd je een hoop onnodige stress. Misschien is een reis naar een van de goedkoopste landen een leuk alternatief?

1.Cambodja

Een bed voor een euro en smakelijk eten voor nog een heel stuk minder. Cambodja is zo goedkoop dat je je schuldig voelt als je die lage rekeningen betaalt. Met unieke Unesco Werelderfgoedsites zoals Ankor Watt is het Aziatische land een interessante bestemming om goedkoop te reizen en je je reisfoto’s toch nog vol trots te kunnen tonen aan je vrienden of familie. Het land trekt dan ook vooral backpackers aan.

Vietnam

2.Vietnam

Azië is spotgoedkoop en dus verblijven we nog even op dit continent. Met een lugubere geschiedenis waaronder de Vietnamoorlog en het regime van Pol Pot bezorgt toeristen genoeg inspiratie om je album vol reisfoto’s te plakken. En ondanks het feit dat het land sterk aan populariteit wint, is het er nog steeds goedkoop. Vijf euro reisbudget per dag en je hoeft niet eens te kiezen tussen een guesthouse, transport en lekker eten of drinken.

3.India

Dit is het laatste Aziatische land. Beloofd! Maar wat wil je dan ook. Zelfs met je beperkte reisbudget waan je je als een echte Slumdog millionaire in het land waar de Darjeeling Express, de Taj Mahal of wereldstad Mumbai je reisfoto’s meer dan opfleuren.

India

4.Bolivia

Ondanks dat Zuid-Amerika best prijzig is, is Bolivia hierop een uitzondering. Met grote delen van het land waaronder La Paz, die op grote hoogte liggen is het land ook gekend als het ‘Tibet van de Amerika’s’. De prijzen daarentegen liggen een heel stuk lager. Museumliefhebbers kunnen een goedkoop entreeticket voor heel wat musea kopen voor de prijs van 40 cent. En wie nog wat geld over heeft – ik denk dat dat wel moet lukken – kan achteraf nog van een glas Paceña bier genieten terwijl hij zijn reisfoto’s bekijkt.

5.Hongarije

Als voormalig Oostblokland kent het sowieso al de reputatie een goedkope bestemming te zijn. Boedapest is een populaire citytrip voor wie even weg wil zijn maar toch niet graag veel geld uitgeeft. Met maaltijden voor twee euro, treintickets voor de helft en hotelkamers voor tien euro moet dat ongetwijfeld ook lukken. Profiteer van je resterende budget door naar een van de vele badhuizen te gaan en er te genieten van een verkwikkende massage.

Hongarije

6. Honduras

Je hebt Panama. Je hebt Guatemala. Maar wie echt goedkoop wil reizen in Centraal-Amerika kiest ongetwijfeld voor Honduras als bestemming. Het land staat misschien niet hoog op de lijst van veel reizigers maar wie het een kans heeft ontdekt al gauw de parelwitte stranden.

2 reacties op “6 goedkope landen om op vakantie te gaan”

  1. Victor Decker schreef:


    Als ik denk aan goedkoop reizen denk ik aan Ryanair, de meest goedkope vliegtuigmaatschappij waarmee ik elke zomer met veel plezier de meest goedkope vliegtuigtickets boek. Het tweede waaraan ik denk is Airbnb, logeren bij lokale verhuurders is volgens mij de perfecte manier om één te worden met het land.

  2. Nadia Van Wambeken schreef:


    Ik wil graag een reis naar Engeland

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen