menu

5 redenen waarom een elektrische fiets zo leuk is

Heb jij vroeger ook door weer en wind naar school moeten fietsen? Kletsnat, altijd wind tegen en doodmoe aankomen. Om nog maar te zwijgen over die eeuwige lekke banden en aflopende kettingen. Fietsen stond gelijk aan afzien. Geen wonder dat je daarom zo snel mogelijk een brommer of auto wilde hebben toen dat eenmaal mogelijk was. De komst van de elektrische fiets heeft echter veel veranderd. Wat maakt een elektrische fiets – ook wel e-bike genoemd – zo leuk in gebruik?

© Pexels.com

Je ziet meer van de omgeving
“De eenzame fietser die kromgebogen over zijn stuur tegen de wind etc. etc.” (met dank aan Boudewijn de Groot) ziet doorgaans weinig tot niets van de omgeving omdat zijn blik gericht is op het stukje asfalt vóór hem. Hoe anders is het voor jou als berijder van een e-bike? Bij een sterke tegenwind laat je de motor wat harder werken en kun je blijven genieten van de wereld om je heen. Dreigt de accu leeg te raken? Steeds meer horecazaken hebben een oplaadservice voor elektrische fietsen. Een online fietsenwinkel in België waar je eenvoudig en voordelig elektrische fietsen en alle accessoires kunt kopen, is Bikester.

Lekke band? Bel de ANWB!
In de afgelopen decennia heeft de rijwielbranche grote stappen gezet om fietsen leuker te maken. Een belangrijke ontwikkeling is de anti-lek-band. In deze banden zit een laagje kevlar verwerkt dat scherpe voorwerpen weghoudt van de binnenband. De kunststof kevlar wordt overigens ook verwerkt in kogelwerende vesten. Mocht je onderweg toch een lekke band krijgen of pechhulp nodig hebben, dan is er altijd nog de ANWB. Zorg er wel voor dat je in het bezit bent van een fietspas.

Ideaal alternatief voor woon-werkverkeer
Toegegeven, in de wintermaanden en tijdens regenachtige dagen zitten we liever in onze warme auto. Maar in de zomer is de e-bike een prima alternatief voor de heilige koe. Bijkomend voordeel is dat je geen last hebt van files en dat het zoeken naar een parkeerplaats tot het verleden behoort. De huidige generatie accu’s heeft tegenwoordig meer dan voldoende vermogen, bijladen op het werk is daarom niet meer nodig.

Zonder veel moeite grote afstanden afleggen
Wat is er heerlijker dan ’s avonds of in het weekeind een eindje fietsen? Vaak ben je genoodzaakt om relatief dicht bij huis te blijven omdat je moe bent na bijvoorbeeld een dag hard werken. Die ‘rondjes om de kerk‘ worden na verloop van tijd stomvervelend. Met een e-bike vergroot je op eenvoudige wijze de actieradius van je fietstochtjes. Het fietsen kost weinig moeite en de gemiddelde snelheid ligt veel hoger. Je komt dus verder en ziet veel meer.

Het blijft leuk om zwetende zwoegers in te halen
Maar weinig e-bike gebruikers zullen het toegeven, maar wat is het leuk om zwoegende en amper vooruit komende fietsers fluitend voorbij te rijden! Geen beter vermaak dan leedvermaak. Het is niet voor niets dat de elektrische fiets nog steeds bezig is aan een opmars.

Eén reactie op “5 redenen waarom een elektrische fiets zo leuk is”

  1. Merel en Andre schreef:


    Ha fiets fanaten…even een tip dan moet je echt naar Drenthe komen!!! Zoek je nog een leuk vakantiehuis zie natuurlijknoorden.nl slapen in de Kunstkeet Groeten in Grolloo kunnen we iedereen aanraden als je van Natuur kan houden en wij vonden het fietsen in Drenthe echt te gek!!!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen