menu

5 redenen om voor Montchavin te kiezen als je winterbestemming

Op zoek naar een bestemming voor je wintervakantie? In Montchavin is van alles te vinden om te zorgen voor geweldige dagen.

5 redenen om voor Montchavin te kiezen als je winterbestemming

© Reisfanaten.be

Authentiek dorp
Montchavin is een authentiek dorp gelegen in Frankrijk. Kenmerkend zijn de traditionele gebouwen en chalets, de pleinen en gezellige straatjes. Het plaatsje is van oorsprong een boerendorp, wat nog altijd te merken is aan de rustige sfeer en de charme die al van oudsher aanwezig is. Ook zijn er vele faciliteiten tot je beschikking, van restaurants tot een discotheek en een bioscoop.

Autovrij centrum
In het dorp zijn auto’s verboden. Hierdoor is het een prettige plek voor gezinnen die de rust zoeken om samen te genieten van een gezellige vakantie. Montchavin heeft vele voorzieningen voor de kinderen, zoals een kinderlift, een lopende bandlift en er zijn zelfs crèches aanwezig. Voor de uitstekende kwaliteit van de kinderopvang heeft de Franse overheid Montchavin zelfs een accreditatie gegeven.

5 redenen om voor Montchavin te kiezen als je winterbestemmin

© Reisfanaten.be

Ideaal voor gezinnen en beginnende skiërs
Montchavin biedt veel mogelijkheden voor de beginnende skiër, want blauwe pisten zijn volop aanwezig. Op deze pisten kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan en bovendien zijn deze pisten nergens echt steil. Fijn dus om op te oefenen. Voor de gevorderde skiër zijn deze pisten echter ook heel fijn, aangezien ze de mogelijkheid bieden om heerlijk naar beneden te roetsjen. Ook is het skidomein Paradiski gemakkelijk te bereiken met de lift De Vanoise Express. Met toegang tot maximaal 200 personen per keer is het met De Vanoise Express mogelijk om binnen 5 minuten tussen Montchavin-Les Coches en Peisey-Vallandry te reizen.

Paradiski-vakantie vanuit het authentieke Montchavin Zwembad

© Reisfanaten.be

Er is een waterparadijs
Wanneer je zin hebt in wat anders dan skiën is er het grote waterparadijs Paradisio, gelegen in de badplaats La Plagne in Montchavin. Hier is van alles mogelijk met betrekking tot waterrecreatie- en fitnessdiensten. Er is een speciaal gebied voor de kinderen met een speeltuin, er zijn sauna’s en jacuzzi’s en natuurlijk is er een zwembad. Ook heb je hier de verscheidene mogelijkheden om mee te doen aan watersporten, zoals aquagym, aquabiking of aquarelax.

De app Yuge is “Huge”
Ook digitaal heeft Montchavin geweldige middelen om je vakantie zo top mogelijk te maken. Zo is er de app Yuge. Met Yuge kan je makkelijk het weer checken en zien hoeveel sneeuw er gevallen is, bekijken of er een rij staat voor de lift en ook is er een kaart van de piste tot je beschikking. Daarnaast kan je met deze app bijhouden of je vooruitgang boekt op de piste. De app is gratis verkrijgbaar.

Paradiski-vakantie vanuit het authentieke Montchavin Yuge

© Reisfanaten.be

Wanneer je verzekerd wilt zijn van een toptijd, boek dan je vakantie in Montchavin.

Meer informatie
Paradiski-vakantie vanuit het authentieke Montchavin
Résidence Les 3 Glaciers – Montchavin – Paradiski
10 redenen waarom je Paradiski moet kiezen voor je volgende wintervakantie
Skidomein Paradiski: 10 wintersportgebieden in 1 hap

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen