menu

5 leuke steden in Nederland om kort op vakantie te gaan

Stel, je wilt even kort op vakantie gaan, maar het liefst niet al te ver. Dan kan een korte vakantie naar een mooie stad in Nederland best een goed idee zijn. Er zijn diverse steden met verschillende eigenschappen in Nederland. De activiteiten die er te doen zijn, de rust en de drukte verschillen enorm. Toch zit er voor iedereen wel wat leuks tussen! Hieronder lees je meer over 5 leuke steden in Nederland om kort op vakantie te gaan.

© Pixabay.com

Rotterdam

Als je houdt van shoppen, uiteten gaan, het echte stadsleven en een moderne stad, dan is Rotterdam ideaal om kort op vakantie te gaan. Rotterdam heeft een uitgebreid en druk centrum. Er bevinden zich tal van terrasjes en diverse winkels. Voor iedereen valt er wel wat te beleven en in de winkels zeker wel wat te vinden. Verder heeft Rotterdam ook een zeer ruim aanbod als het gaat om hotels. Zo bevinden er zich erg bekende klassieke hotels, zoals het Hotel New York aan het water, maar er zijn ook zeer luxe hotels zoals het Marriot hotel tegenover Centraal Station. Verder zijn er ook leuke looproutes en bekende bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de Euromast, SS Rotterdam en de Erasmusbrug.

Haarlem

De stad Haarlem ligt aan de rivier Het Spaarne. Het bevindt zich in de randstad en heeft ook aardig wat bezienswaardigheden. Haarlem is geen extreem drukke, maar ook geen extreem rustige stad. Onder andere de Grote Markt en het Teylers Museum zijn aanraders om een bezoekje aan te brengen.

Maastricht

Maastricht is een hele andere soort stad dan Rotterdam. Daar waar Rotterdam modern is, nieuw en lux is, is Maastricht een stukje geschiedenis. De gebouwen en straten zijn er klassiek, maar wel erg mooi. Verder heeft Maastricht ook historische bezienswaardigheden. Zo kun je er bijvoorbeeld de voetstappen van Napoleon volgen in het Fort Sint Pieter. Verder behoort ook de Sint-Servaasbrug tot één van de unieke trekpleisters van de stad. Ook kun je de bekende Sint Janskerk op. Als je eenmaal bovenaan bent is er een prachtig uitzicht waar je van kunt genieten. Verder is in Maastricht het Bonnefantenmuseum ook erg bekend.

Amsterdam

Natuurlijk is de hoofdstad van Nederland ook een aanrader. Amsterdam heeft een andere sfeer dan andere steden. Wel is Amsterdam net als Rotterdam een drukke stad, sterker nog, het centrum van Amsterdam wordt zelfs als extreem druk ervaren. Ook voor het shoppen is Amsterdam ideaal net als Rotterdam. Het verschil tussen de twee steden is echter dat bijna alles wat er staat in Amsterdam, er al een lange tijd staat wat betreft de gebouwen. In Rotterdam daarentegen is vrijwel alles na de tweede wereldoorlog gebouwd. Shoppen, luxe, maar ook een stukje geschiedenis dus.

Delft

Delft ligt aan de Schie, tussen de grote steden Rotterdam en Den Haag in eigenlijk. De stad heeft een rijke geschiedenis en is toch relatief groot. Onder andere de zeer bekende universiteit TU Delft bevindt zich er. De Nieuwe Kerk en het Museum Prinsenhof behoren tot de trekpleisters, net zoals het Standbeeld van Willem van Oranje.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen