menu

5 bestemmingen om goedkoop op vakantie te gaan met de wagen

Heerlijk! De vakantieperiode komt er weer aan, maar wat zijn de leukste bestemmingen om voordelig naartoe te gaan met de auto?

Frankrijk

Een divers land die alles biedt wat je mogelijk zou willen. Frankrijk heeft daarnaast een goed snelwegennetwerk, maar heb je meer tijd? Ga dan voor de binnenwegen. Dan sla je de tolwegen over én kan je genieten van de prachtige omgevingen die Frankrijk heeft. Zo kan je nog meer genieten van het moois dat Frankrijk te bieden heeft. Of overweeg om voordeliger te tanken en pak eens de afslag om te gaan tanken bij de grotere supermarkten.

© Pixabay.com

Noord-Macedonië

Het is een stukje rijden, maar eenmaal daar is Noord-Macedonië een low budget bestemming bij uitstek. Met prachtige natuur, mooie cultuur, lekker eten en een enorme gastvrijheid van de lokale bevolking. Denk eens aan het meer van Ohrid (bezoek is gratis) of een stedentrip naar Skopje. Daarnaast is het de perfecte locatie om ook de omringende Balkan landen te ontdekken.

Spanje

Wel bekend bij het Nederlandse publiek, maar met reden! Weg van de toeristische trekpleisters komt het echte Spaanse leven naar voren waar genieten voorop staat. Toeristische trekpleister is eigenlijk een ander woord voor ‘duur’ dus probeer eens net wat verder te kijken dan de Costa’s en ga eens landinwaarts. Bezoek lokale restaurants in dat leuke authentieke dorpje. Daarnaast liggen de horecaprijzen en de voedingsmiddelen prijzen stukken lager dan in Nederland.

Oostenrijk

Oostenrijk is vooral populair voor de wintersport, maar in de zomer is het land nog niet helemaal ontdekt als vakantiebestemming. Het is een prachtig, groen land waar in de zomer de prijzen stukken lager liggen dan in de winter.

Italië

Dit overzicht zou niet compleet zijn zonder Italië, een prachtig land met een rijke cultuur. Delicatessen halen bij de boer, overnachten bij een agriturismo en geniet van een uitgebreide lunch (pranzo) i.p.v. diner bij een restaurant. Rij vooral door naar Zuid-Italië, waar het ongerepte Italië meer naar voren komt naar de gebieden Umbrië en Calabrië.

© Pixabay.com

Het voordeel van een vakantie met de auto is dat je het zo goedkoop kan maken als je zelf wilt. Je kan bv. zelf eten en drinken meenemen vanuit huis. Onderweg kan je beslissen of je liever meer kilometers maakt of dat je misschien toch een extra overnachting inlast bij dat leuke plekje waar je langskomt. Het grootste voordeel is nog wel: je vakantie begint zodra je de straat uitrijdt! Dat is toch fijner dan uren bij het vliegveld in de rij te staan voordat je dan eindelijk écht naar je bestemming onderweg bent.

Overtuigd om de auto te pakken? Kijk dan eens naar een goedkope autoverzekering. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat en vergelijk diverse autoverzekeringen. Het zou zonde zijn om een low budget vakantie in te plannen om vervolgens erachter te komen dat je tot wel €185,- per jaar had kunnen besparen op je autoverzekering. Dat had je dan toch liever op je vakantie willen uitgeven toch?

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen