menu

4 belangrijke redenen om te kamperen in de Ardèche

Kamperen en de Ardèche-regio in Frankrijk gaan hand in hand. Met 317 campings is deze zonnige streek op gebied van campings één van de meest toonaangevende in Europa. Voor alle smaken en budgetten heeft de Ardèche een oplossing op maat voor kampeerders met een waaier aan mogelijkheden. Hieronder vind je 4 belangrijke redenen waarom kamperen een absolute aanrader is in deze Franse landstreek. 

Ardèche
© Pixabay.com

Tip 1: Een camping in de Ardèche is een paradijs voor kinderen

Kamperen is niet alleen voor ouders de leukste tijd van het jaar, maar ook de kinderen komen in ruime mate aan hun trekken. Veel campings organiseren activiteiten voor tieners en miniclubs voor jongere kinderen. Ben je bang dat je kind niet zo gemakkelijk in een groep onbekende kinderen zal opgenomen worden? Dit is een gouden tip: trek het een T-shirt aan waarop zijn/haar naam of een leuke, unieke tekening gedrukt is. Het wekt de nieuwsgierigheid en trekt de aandacht van andere en soms ook anderstalige kinderen, waardoor het ijs al snel gebroken is. Bij Drukzo betaal je nog geen 60 euro voor 10 bedrukte T-shirts.

Tip 2: Bourgondisch genieten van aperitieven en nieuwe vrienden maken

Dat Fransen Bourgondische types zijn is algemeen bekend. Gastronomie en de dagdagelijkse aperitief hoort nu éénmaal bij hun levenswijze. Elke camping in de Ardèche heeft een eigen identiteit. De Franse campings dragen de gezellige sfeer en vriendelijkheid hoog in het vaandel. Om de camping uit te kiezen die bij jou het beste past, kan je enkele criteria hanteren. Zo kan je navraag doen of er ’s avonds activiteiten worden georganiseerd of een barbecue is voorzien. 

Kamperen
© Pixabay.com

Tip 3: In de Ardèche ontdek je campings voor elk budget

Het breed scala aan keuzes zorgt er voor dat je voor elke prijsklasse een camping vindt. Zoals bij hotels heb je een indeling van 1 tot 5 sterren. De campings in de Ardèche met slechts 1 ster zijn heel eenvoudig. De 2- en 3-sterrencampings noemt men ook wel eens de middenklasse campings. Vanaf drie sterren heb je toegang tot wifi op de camping en kan je beroep doen op cateringdiensten. Campings met vier sterren en meer zijn in de Ardèche voorzien van zwembaden. Het personeel verwelkomt je in het Frans of in het Engels.

Tip 4: Slapen onder de sterren in een tent van het natuurreservaat Gorges de l’Ardèche

Er zijn dingen die je soms in je leven één keer moet gedaan hebben. Eén van die mijlpalen is de ultieme belevenis in het natuurreservaat van de Gorges de l’Ardèche. Slapen onder de sterrenhemel zonder restaurant of winkel in de buurt. Alleen de natuur als bondgenoot. De enige optie om de nacht door te brengen is een kampeergebied langs de rivier, met je tent onder de sterren of onder een collectieve militaire tent bivakkeren. Het is één van de vele campingtroeven die de Ardèche te bieden heeft.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen