menu

Zuid Frankrijk

  • Reisverhaal
  • Vraag en antwoord

,

De Cote d’Azur is gelegen in het Zuiden van Frankrijk en start in Bandol, ten westen van Toulon, tot Menton en de Italiaanse grens in het Oosten. Dit deel van de kust is ook beter gekend als de Franse Riviera.

Het Zuiden van Frankrijk (Cote d’Azur of Riviera) telt een aantal bekende steden zoals Nice, Antibes, Saint-Tropez, Cannes en Monaco en is voor velen gelijk aan luxe, exclusiviteit en met momenten ook wel een tikkeltje speciaal. De kust hier is heel mooi, maar een bezoek doe je best buiten het hoogseizoen. Niet alleen omwille van de drukte, maar ook vanwege de hoge temperaturen die er in de zomer kunnen zijn. Daarnaast zijn de vele kleine dorpjes en steden langs de kust en landinwaarts de moeite waard om eens te bezoeken als het vele shoppen, de stranden en het spotten van al die rijkdom en roem je gaat vervelen.

Tijdens een bezoek aan Zuid-Frankrijk moet je zeker ook eens een bezoek brengen aan Sainte-Maxime, Saint Raphael of Fréjus. Stuk voor stuk steden aan de kust met een prachtige haven en heel wat vertier. Heb je tijd over dan kun je nog uitstapjes maken naar Juan-les-Pins, Cagnes-sur-Mer, St-Paul-de-Vence, Villefranche-sur-Mer of bijvoorbeeld de parfumstad Grasse. Ook de Gorges du Verdon ligt binnen bereik. Kortom mogelijkheden genoeg en we trekken dan ook met de wagen en tent richting het Zuiden voor een heerlijke kampeervakantie.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen