menu

Zoutmijn van Bex in de Zwitserse Alpes Vaudoises

Wie het in de Zwitserse Alpes Vaudoises liever wat minder hoog houdt, kan ook ondergronds spektakel opzoeken in de zoutmijn van Bex. Een restantje van de tijd waarin Zwitserland nog onder zeeniveau lag. Wees gerust: dat is 200 miljoen jaren geleden.

Vierhonderd meter diep werd, sinds de 15de eeuw al, in het hart van de zoutberg een stelsel van 50 kilometer gangen uitgehouwen op zoek naar het witte goedje. Een lucratieve klus overigens want nu nog geeft de berg 6 ton prima te genieten zout per uur prijs.

Proeven kan natuurlijk, bezoeken ook. Een spookachtig treinspoor van 1500 meter voert je, in een voor de kinderen onuitgegeven pretparkstijl, tussen de solferstank naar de gaanderijen die voor het publiek zijn opengesteld. Twee uur duurt het onderaardse (zout-)bad.

Een raad: verlies de gids niet uit het oog want verdwalen in het immense labyrint zou je niet zout, maar heel zuur kunnen opbreken.

Meer info over de zoutmijnen van Bex.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen