menu

Zonvakanties in het najaar – where to go?

Nu de regen je om de oren slaat en we diep in de herfst zitten, wordt de hunkering naar zomerse warmte bij velen steeds groter. Uiteraard kun je het hele jaar door op zonvakantie als je ver genoeg wilt vliegen en als je portefeuille groot genoeg is. Maar waar moet je zijn voor een voordeliger zonvakantie in het najaar?

Corsica strand

Betaalbaar en toch zonzeker

Op een website als Vakantie Dealz kun je genoeg het hele jaar door betaalbare zonvakanties en last minute reizen spotten, maar wat zijn nu de beste zonzekere bestemmingen in ‘moeilijke maanden’ zoals november, december en januari? In de eerste maanden na de zomer kun je nog prima terecht in Zuid-Europa met een grote kans op zon. Populaire bestemmingen zijn dan bijvoorbeeld Ibiza, de Canarische Eilanden, de bekende Turkse badplaatsen en uiteraard diverse Griekse eilanden.

In december en januari wordt het echter lastiger. Op veel van bovengenoemde bestemmingen is het zeker beter toeven dan thuis in die periode, maar echt strandweer is het er dan toch vaak niet meer.

Winterzon in de buurt

Als je dan liever niet de hoofdprijs betaalt voor een ticket naar Thailand dan zijn er toch nog een paar goede tips om met de zwembroek of bikini op reis te kunnen in de wintermaanden. Al een tijdje populair is Dubai. Op een kleine 6 uur vliegen zit je midden in de Verenigde Arabische Emiraten en dat betekent zon, strand, woestijn en heel veel pracht en praal! De gemiddelde temperatuur in Dubai in december is maar liefst 26 graden en de kans op neerslag is zeer klein.

Liever nog korter vliegen? Plan dan een winterse trip naar de Kaapverdische eilanden! In circa 5 uur vlieg je naar deze tropische bestemming. Het klimaat is ongeveer vergelijkbaar met dat van Dubai, maar het land en de cultuur kunnen bijna niet meer verschillen. Op Kaapverdië zijn genoeg luxe resorts te vinden, maar waar Dubai helemaal bestaat uit luxe skyscrapers en shopping malls, is Kaapverdië buiten de resorts een duidelijk armer land. De bevolking staat over het algemeen echter bekend als zeer gastvrij en gezellig.

Waar je voorkeur naar uit gaat is dus een kwestie van persoonlijke voorkeur. Genoeg mogelijkheden in elk geval om de winterse kou te ontvluchten!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen