menu

Zo voorkom je problemen met jouw lenzen tijdens jouw vakantie

Ben jij momenteel een reis aan het plannen of vertrek je binnenkort? Als jij lenzen draagt, is het verstandig om goed na te denken hoe je hier het beste mee om kunt gaan, want je wilt natuurlijk wel goed kunnen zien tijdens jouw vakantie en zeker geen last van een oogontsteking krijgen. In dit artikel kan je vijf tips lezen die jou hierbij kunnen helpen. Als jij jezelf goed voorbereid op jouw vakantie, dan wordt het vast en zeker een fijne en onbezorgde vakantie.

Tip 1: Neem lenzenvloeistof mee het vliegtuig in
Als jij met het vliegtuig op vakantie gaat, dan kan jij jouw lenzen gewoon inhouden. Dit is geen enkel probleem. Zeker bij een korte vlucht zal dit geen problemen veroorzaken. Wel is het zo dat de lucht in een vliegtuig veel droger is dan wanneer jij gewoon thuis bent. Je hebt dus sneller kans op droge of geïrriteerde ogen. Daarom is het verstandig om lenzenvloeistof mee te nemen in jouw handbagage. Je kunt jouw lenzen dan altijd uit doen of even vochtig maken met lenzenvloeistof. In jouw handbagage mag je echter geen grote fles lenzenvloeistof meenemen. De verpakking van de lenzenvloeistof mag maximaal 100 ml zijn. Dit flesje met lenzenvloeistof moet in een doorzichtige zak (een liter inhoud) verpakt zijn. In deze zak moeten alle vloeistoffen, die jij in jouw handbagage mee wilt nemen, bij elkaar verpakt zitten. Je mag maar een doorzichtige zak van een liter meenemen in jouw handbagage.

Tip 2: Neem meerdere lenzen mee op vakantie
Tijdens jouw vakantie wil je natuurlijk ook goed kunnen zien. Daarom is het verstandig om meerdere flesjes lenzenvloeistof en lenzen te bestellen en mee te nemen. Het is namelijk een feit dat mensen op vakantie sneller iets kwijt raken. Ook kan jij, bijvoorbeeld tijdens het zwemmen, sneller een lens verliezen en dan is het fijn als je nog extra lenzen bij je hebt.

Tip 3: Zwemmen met lenzen? Kies voor daglenzen!
Als jij naar een warme en zonnige bestemming gaat, zal jij waarschijnlijk vaak in het water te vinden zijn. Zwemmen is dan een heerlijke verkoeling. Als jij lenzen hebt, kan je hierdoor wel sneller last van een ontsteking aan jouw ogen krijgen. Lenzen worden namelijk weker door het water en kunnen daardoor makkelijker beschadigen. Tevens kan er vuil of chloor achter jouw lenzen komen te zitten en dat kan irritaties aan jouw ogen veroorzaken. Daarom is het raadzaam om daglenzen mee te nemen. Op deze manier kan je elke dag schone en goede lenzen indoen en is de kans op oogirritatie veel kleiner, zodat jij optimaal kunt genieten van jouw vakantie.

Tip 4: Neem je bril mee…
Als jij een (zonne)bril op sterkte hebt, is het verstandig om deze mee te nemen. Denk bijvoorbeeld eens aan het strand. Als het daar waait, kan er eenvoudig zand in jouw ogen komen en als jij lenzen draagt, is dat erg pijnlijk voor jouw ogen en ook beschadigd dit jouw lenzen. Een bril is dan de perfecte oplossing. Bovendien raden wij het ook aan om na een dagje strand daglenzen in te doen. Dit is niet alleen hygiënischer, maar ook voordeliger wanneer jij een lens kwijtraakt. Daglenzen zijn tenslotte veel goedkoper dan een nieuwe maandlenzen.

Tip 5: Draag op zonbestemmingen altijd een zonnebril
Veel lenzen hebben een hoog UV-filter. Maar dat wil zeker niet zeggen dat zij jouw ogen ook beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. Het is dus belangrijk dat jij altijd een goede zonnebril draagt, zodat jouw ogen optimaal beschermt worden. Je kunt er ook voor kiezen om een zonnebril op sterkte te dragen, dan hoef je geen lenzen meer in.

Tags:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen