menu

Zo vertrek je met een gerust gemoed op reis

Een vakantie is altijd leuk om naar uit te kijken. Of je nu een korte vakantie van één of twee weken maakt of een lange reis van enkele maanden, je moet wel voor een tijdje je huis achterlaten. Vooral als je langere tijd op reis bent dan kan het langdurig onbeheerd achterlaten van je huis voor risico’s zorgen. Als inbrekers het door hebben dat je lange tijd niet thuis bent, kan je huis ten prooi vallen aan inbraak. En het is natuurlijk een nachtmerrie om na een leuke vakantie thuis te komen in een huis waarin is ingebroken. Het nagenieten van je vakantie is dan abrupt tot een einde gekomen. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede technische mogelijkheden om je huis te beveiligen of om een oogje in het ziel te houden terwijl je aan de andere kant van de wereld zit. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden.

IP-camera
© Shop.somfy.nl

De IP-camera

Wil je je huis niet zwaar beveiligen met allerlei sirenes en zwaailichten dan kun je gaan voor een subtielere manier van beveiliging met een IP-camera. Hoewel subtiel, kan het toch een zeer effectieve wijze van beveiliging zijn. Als je bijvoorbeeld een camera zichtbaar aan de buitenkant van je woning hebt hangen, zal dit menig inbreker al doen besluiten om je huis maar over te slaan. Wil de inbreker het toch proberen bij jouw woning, dan heb je hem direct op de camera vastgelegd. En niet alleen buiten, ook binnen kun je in je huis op strategische plekken een IP-camera hangen. 

Je woning zelf in de gaten houden

Nu zul je denken: ‘enkel een camera houdt een inbreker toch niet tegen?’. Dat is ook zo. Als de inbreker toch wil inbreken, dan zal de camera hem dat niet beletten. Maar daarom heeft een IP-camera ook wat extra opties. Je kunt daarom een IP-camera met een bewegingsmelder aanschaffen. Zodra de camera beweging detecteert krijg jij op je smartphone, waar je op dat moment ook bent een melding. Je kunt dan ook aan de andere kant van de wereld direct live meekijken in je huis. Dit stelt je in staat om direct hulp te zoeken door de politie te bellen of familie op de hoogte te stellen. Overigens kun je op elk moment van de dag live meekijken, ook al is het om je gerust te stellen dat er niets aan de hand is. De beelden kun je daarnaast gewoon opslaan, zodat je ook achteraf de beelden kunt bekijken. 

Beveiliging
© Pixabay.com

Een compleet alarmsysteem

Somfy is een leverancier voor beveiligingsapparatuur om zelf gemakkelijk je woning te beveiligen. Somfy One is een heel compleet systeem dat alles bevat wat je nodig hebt om je huis te beschermen en je kunt het systeem heel gemakkelijk uitbreiden met extra opties. Een groot voordeel aan het alarmsysteem is dat het ook kan herkennen wanneer jij thuiskomt, zodat automatisch de privacy shutter wordt ingeschakeld. Immers, je hebt geen camera in je huis nodig als jij er zelf rondloopt. Tevens herkent het systeem je huisdieren, zodat je niet telkens een melding krijgt.

Waaruit bestaat een compleet alarmsysteem?

Een alarmsysteem bestaat ten eerste uit één of meerdere IP-camera’s, binnen of buiten, wat jij maar wenst. Hiermee kun je altijd live meekijken. Met bewegingsmelders word jij altijd op tijd op de hoogte gebracht met een melding op je smartphone. Je kunt verder raam- en deursensoren plaatsen, zodat er ook gedetecteerd wordt als iemand met je raam of deur bezig is. Daarnaast is er een sirene inbegrepen. De sirene kun je zo instellen dat hij afgaat als er enkel beweging wordt gedetecteerd of als sensoren abnormale bewegingen aan deuren en ramen detecteren. Met een sirene zal de inbreker schrikken en vluchten en wordt ook de omgeving gealarmeerd. Je hoeft je tijdens je reis geen zorgen meer te maken, want je huis is goed beveiligd en zelf kun je op elk moment in je huis meekijken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen